Η βιογραφία του Κώστα Πετρόπουλου στα βιβλιοπωλεία

Το βιβλίο Κώστας Πετρόπουλος Ο «Νουρέγιεφ» του… Μπάσκετ του Κυριάκου Δ. Σκιαθᾶ, που αναφέρεται στη ζωή του διεθνούς άσσου του Απόλλωνα Πατρών, που δόξασε τη «μελανόλευκη» φανέλα με το νούμερο (7), θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024. Ο συγγραφέας της βιογραφίας στις 300 και πλέον σελίδες της αποτυπώνει με πληθώρα κειμενικών τεκμηρίων και δεκάδων φωτογραφιών την αθλητική ζωή και την αξιοπρόσεκτη προπονητική καριέρα του Πατρινού «Νουρέγιεφ» του Μπάσκετ. Μέσα από αυτές δημοσιεύεται και η λιγότερο γνωστή, αλλά εξίσου σημαντική πολυσήμαντη προσφορά του στην κοινωνία. Με εικόνες ζωής «αποκαλύπτεται» ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής, ο φωτισμένος δάσκαλος, ο καλλιτέχνης… Κώστας Πετρόπουλος, που ζωγράφισε με τα φωτεινότερα και πιο ωραία χρώματα το περιβάλλον του.

Εικονίζεται ένας σεμνός ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ένα αντιστάρ ΑΘΛΗΤΗΣ.

Ο υπεύθυνος των εκδόσεων Διαπολιτισμός Τάκης Νικολόπουλος αναφερόμενος στο εκδοτικό αυτό γεγονός δήλωσε:

«Έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στους τίτλους μας το βιβλίο Κώστας Πετρόπουλος: Ο «Νουρέγιεφ» του… Μπάσκετ. Ένα βιβλίο που αναφέρεται στο μεγάλο αθλητή του τοπικού, αλλά και του ελληνικού μπάσκετ. Μια πολυδιάστατη προσωπικότητα, με έντονη αθλητική δράση, με κοινωνική προσφορά με ήθος και παρουσία, που χωρίς περιττούς κομπασμούς, αποτέλεσε και αποτελεί σταθερή αξία στην τοπική κοινωνία της Πάτρας. Ένας αθλητής αναγνωρισμένης αξίας και προσφοράς στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και ένας άνθρωπος με ευαισθησίες και καλλιτεχνικές ανησυχίες... Η λαμπρή πορεία του Κώστα Πετρόπουλου ξεκίνησε από τα τσιμεντένια τερέν της δεκαετίας του ’70, ολοκληρώθηκε με συμμετοχές σε μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις και καταγράφεται με δεξιοτεχνία από τον Κυριάκο Σκιαθά στις σελίδες αυτού του βιβλίου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πλήθος αναφορές σε γεγονότα και πρόσωπα του αθλητισμού.

Το βιβλίο θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων στις αρχές του 2024, οπότε θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση του βιβλίου στην Πάτρα, στην πόλη που ανέδειξε ο Κώστας Πετρόπουλος, με την αθλητική του -και όχι μόνο- παρουσία!

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ