Κώστας Πετρόπουλος: Αποχωρεί από το συνδικαλισμό μετά 35 χρόνια - Το μήνυμά του

Με επιστολή του ο Κώστας Πετρόπουλος, γνωστός συνδικαλιστής, επί χρόνια πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου "Αγ. Ανδρέας" αναφέρεται στην αποχώρησή του, λόγω συνταξιοδότησης και σημειώνει:

Με ανάμεικτα συναισθήματα ανακοινώνω ΣΗΜΕΡΑ το ΤΕΛΟΣ της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ, μιας διαδρομής που ξεκίνησε το 1988 και που συνεχίστηκε ανελλιπώς και αδιάκοπα μέχρι και σήμερα, σήμερα που λόγω Συνταξιοδότησης  ΑΠΟΧΩΡΩ.

         Αποχωρώ  από την ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, που κράτησε πάνω από 35 ολόκληρα χρόνια και που πιστεύω ότι άφησε ΕΝΤΟΝΟ το αποτύπωμά της, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και πανελλαδικά,  παραμένοντας ωστόσο ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, μέσα από τομείς και δράσεις που υπηρέτησα και κάποιες που συνεχίζω να υπηρετώ και σήμερα.

       Στην πολύχρονη, πλούσια - αγωνιστική  και πολυτάραχη συνδικαλιστική μου διαδρομή, είχα την τύχη- μέσα από τις τάξεις της συνδικαλιστικής παράταξης ΠΑΣΚΕ την οποία υπηρέτησα και από θέσεις ευθύνης τόσο κεντρικά όσο και τοπικά όπου θήτευσα και ως επικεφαλής στον Νομό μας και στην περιφέρεια της Δυτ Ελλάδας, - να ΕΚΛΕΓΩ σε όλες τις ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ του ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΘΗΤΕΥΟΝΤΑΣ επί αρκετά χρόνια:

  - Τόσο στο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓ  ΑΝΔΡΕΑΣ, το γνωστό  σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνον  ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ",  όπου εκλεγόμουν συνεχώς από την πρόσληψη μου μέχρι και σήμερα, επί 18 ολόκληρες εκλογικές θητείες και πάνω από 30 χρόνια Πρόεδρος, μια πολύ σημαντική και εποικοδομητική διαδρομή, τόσο για το Νοσοκομείο όσο και για τους Συναδέλφους Εργαζόμενους  σ' αυτό, δεδομένου  ότι πάρα πολλές από τις διεκδικήσεις μας υιοθετήθηκαν και έδωσαν μια άλλη διάσταση, μιαν άλλη προοπτική στο Νοσοκομείο  και στην δημόσια υγεία της περιοχής μας, αλλά και τους Συναδέλφους Εργαζόμενους  σ '  αυτό.

- Όσο  και στην ομοσπονδία μας, στο ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΠΟΕΔΗΝ, όπου υπηρέτησα επί 15 και πλέον  έτη, αφήνοντας έντονο το αποτύπωμά μου σε πανελλαδικό επίπεδο.

- Αλλά και στο ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΑΔΕΔΥ, όπου υπηρέτησα για πάνω από 10 έτη. 

- καθώς και  στο Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ, όπου ήμουν ιδρυτικό μέλος και  υπηρέτησα με πλούσια και εμφανή δράση επί 20 και πλέον ολόκληρα χρόνια, εκ των οποίων τα 18 ως Πρόεδρος.

          Πέρα από τα προαναφερόμενα συμμετείχα ως:

-  Σύνεδρος σε όλα τα συνέδρια και τις συνδιασκέψεις της ΠΟΕΔΗΝ, της ΑΔΕΔΥ και του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ από το 1988 μέχρι και σήμερα.

- Αιρετό μέλος  του Δ.Σ του Νοσοκομείου ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων επί 16 έτη, για 8 συνεχείς διετείς θητείες και μέλος του πρώτου Δ.Σ της τότε ΔΥΠΕ και νυν 6η  Υ.Πε, ως εκπρόσωπος των Εργαζόμενων.

-  Αντιπρόεδρος στην Διοίκηση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ εκπροσωπώντας την  ΑΔΕΔΥ, καθώς επίσης μέλος στην νομαρχιακή επιτροπή για την Υγιεινή και Ασφάλεια των Εργαζόμενων του Νομού μας, αλλά και μέλος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια επιτροπή προστασίας των συνδικαλιστικών στελεχών του Νομού μας, εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ.

      Στην πολύχρονη λοιπόν συνδικαλιστική μου διαδρομή, υπηρετώντας με αίσθημα ευθύνης και με πολύ δουλειά, πέρα από την διαχρονική και σταθερή  διεκδίκηση - στήριξη του ΕΣΥ, έδωσα μάχες σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούσαν τον χώρο της Υγείας και τούς Συναδέλφους Εργαζόμενους σε αυτόν και όχι μόνον, με  κορυφαίους τούς αγώνες: 

Τόσο για τα ΚΤΙΡΙΑΚΑ, για την διατήρηση  και την επαναλειτουργία  του σεισμόπληκτου Νοσοκομείου ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ και την περαιτέρω ανάπτυξή του. 

Όσο και για τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ του Νοσοκομείου, για την διατήρηση του Περιφερειακού του χαρακτήρα και όχι μόνον.

Αλλά και για το ξεσκέπασμα του σκανδάλου στο φαρμακείο. 

Και βεβαίως για τις αναγκαίες και απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού και Ιατρών, κάλυψης των κενών που άφηναν οι πάμπολλες  συνταξιοδοτήσεις και όχι μόνον.

αγώνες συνεχείς – έντονοι - συγκρουσιακοί και αδιαπραγμάτευτοι, με επίμονες δράσεις για την ΔΙΑΤΉΡΗΣΗ και την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του Νοσοκομείου μας, με θετικό αποτέλεσμα, αφού πετύχαμε να προστεθούν σ'  αυτό σημαντικοί τομείς και  δράσεις, διεκδικήσεις που τότε φαίνονταν ακατόρθωτοι,  όπως ήταν η  ΜΕΘ, ο ΑΞΟΝΙΚΟΣ. το ΝΕΟΓΝΙΚΟ, η Ν/Χ, η ΠΛΑΣΤΙΚΗ κλπ άλλα τμήματα και πολλές μαζικές προσλήψεις που ήταν μόνιμη-πάγια  διεκδίκηση μας απέναντι στην πληθώρα των συνταξιοδοτήσεων, ήταν μερικά από τα επιτεύγματα που αναβάθμισαν και διατήρησαν  το νοσοκομείο μας, μερικοί από τους σημαντικούς σταθμούς εμού προσωπικά και κατ΄ επέκταση του Σωματείου μας 

                       του Σωματείου που υπό την προεδρεία μου

ήταν Σωματείο πρότυπο- υπόδειγμα οργάνωσης και  λειτουργίας σε όλη την Ελλάδα, με τα δικά του ενημερωτικά εργαλεία, στην αρχή το μηνιαίο και πολυσέλιδο ενημερωτικό έντυπο του, στη συνέχεια το site  και το fB, πρωτότυπα ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ των Συναδέλφων, δικής μου προσωπικής δουλειάς, με θέση και άποψη επί παντός επιστητού, ως Σωματείο που δεν σήκωνε "μύγα στο σπαθί του"  για τίποτε, που δεν είχε εκπτώσεις  σε τίποτε για τα ζητήματα που αφορούσαν το Νοσοκομείο και τους Συναδέλφους  Εργαζόμενους σ ' αυτό. 

      Βέβαια οφείλω να επισημάνω ότι όλα αυτά ΔΕΝ ΗΛΘΑΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ, ήλθαν μετά από πολλούς αγώνες, επίμονες και επίπονες προσπάθειες που σαφώς και  ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΕΣ. Υπήρξαν πιέσεις και παρεμβάσεις, υπήρχαν μηνύσεις για πάρα πολλές κινήσεις - παρεμβάσεις και δράσεις για να κάμψουν την αγωνιστικότητα μου και την δυναμική μου. Πέρα από την προσπάθεια ποινικοποίησης των δράσεων μου οδηγούμενος πάρα πολλές φορές στα δικαστήρια και τις ανακριτικές αρχές, υπήρξαν και οι παραπομπές μου στο πειθαρχικό και μάλιστα δύο φορές με το ερώτημα της απόλυσης για την συνδικαλιστική μου δράση, από τις Διοικήσεις που ήθελαν να απαλλαγούν από την παρουσία μου.

       Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι όλα αυτά που προαναφέρω, όλη αυτή η πορεία, που σαφώς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΘΕΙ στις ελάχιστες σελίδες της σημερινής μου παραίτησης,  δεν θα μπορούσε να υπάρχει αν δεν υπήρχε η στήριξη των Συναδέλφων μου και βεβαίως όλων όσων συνεργαστήκαμε -  υπηρετήσαμε και δουλέψαμε μαζί  όλους αυτούς τους στόχους - αυτές τις επιτυχίες που προαναφέρω που δεν είναι και οι μόνοι, ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΥΠΟΡΟΥΣ τους ΟΠΟΙΟΥΣ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, όπως ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  και όσους  με εμπιστεύτηκαν  με στήριξαν και με επέλεγαν πάντα στην πρώτη θέση των εκάστοτε και αρκετών εκλογικών διαδικασιών, καθώς επίσης και εκείνους που συνεργάστηκαν μαζί μας από άλλες θέσεις που άκουσαν τα αιτήματα μας πίστεψαν τους στόχους μας και αποδέχθηκαν τις  διεκδίκησε μας.

         Να ευχαριστήσω όλους τους Συναδέλφους Συνδικαλιστές  που συνεργαστήκαμε και  λειτουργήσαμε μαζί,  τόσο σε επίπεδο ΠΟΕΔΗΝ όσο και στην ΑΔΕΔΥ, στο Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ κλπ άλλους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς, στα  εργασιακά Σωματεία του Νόμου μας και πανελλαδικά.

        Ιδιαιτέρως θέλω να ευχαριστήσω τα ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, τους δημοσιογράφους που είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία και μεγάλη στήριξη σ΄ αυτήν μου την διαδρομή σ αυτόν μας τον αγώνα, που ήταν δίπλα μας βασικοί στηριχτές των προσπαθειών μας και των διεκδικήσεων μας αλλά και  της πληθώρας  των καταγγελιών μας.

    Θέλω να πιστεύω και ελπίζω και το θέλω πολύ όλο αυτό που κάναμε ότι θα έχει συνέχεια, προς όφελος του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων Εργαζόμενων σ΄ αυτό αλλά και των πολιτών, τους χρήστες  των υπηρεσιών υγείας, που εν δυνάμει είμαστε όλοι μας.

                                       Σας ευχαριστώ όλους καλή συνέχεια…….ο πάντα μάχιμος

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ