Λεμφικό Μασάζ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την τεχνική που «αδυνατίζει»

 

Το μασάζ αποτελεί μια αναπόσπαστη συνήθεια στην καθημερινότητα της σύγχρονης γυναίκας, αποδεικνύοντας τον ευεργετικό του ρόλο, τόσο σε θεραπευτικό όσο και σε χαλαρωτικό επίπεδο. Σήμερα, όμως, ανακαλύπτουμε μια νέα διάσταση του που συνδυάζει την ευεξία με το αδυνάτισμα. Να σας συστήσουμε, το λεμφικό μασάζ!

Τι είναι το λεμφικό μασάζ και πώς λειτουργεί

Το λεμφικό μασάζ είναι μια χειρωνακτική τεχνική που στοχεύει στο λεμφικό σύστημα, ενθαρρύνοντάς το να λειτουργεί αποτελεσματικά. Το κύριο έργο του είναι να επιταχύνει την εξάλειψη των συσσωρευμένων υγρών και των τοξινών μεταξύ των κυττάρων και των ιστών, καθοδηγώντας τα προς τα κυκλοφοριακά αγγεία και εξασφαλίζοντας την απομάκρυνσή τους με ειδικές κινήσεις.

Τα οφέλη του λεμφικού μασάζ

Οι ευεργετικές επιπτώσεις του λεμφικού μασάζ είναι πολλές. Πέραν της μεταφοράς και εξάλειψης συσσωρευμένων υγρών όμως, προσφέρει και:

Ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος και της αναγέννησης των ιστών.
Καθοδήγηση και ενίσχυση της ροής της λέμφου, προωθώντας την ταχεία απομάκρυνση του υπερβολικού μεταδοτικού υγρού.
Μείωση πρηξίματος και διατήρηση του νερού στο σώμα.
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος με την εξάλειψη τοξινών.
Μείωση της εμφάνισης κυτταρίτιδας με την μείωση της ποσότητας υγρού που ασκεί πίεση στις ίνες κάτω από το δέρμα.
Γενικό αίσθημα ελαφρύτητας στο σώμα.
Ενίσχυση της χαλάρωσης σώματος και νου.
Τόνωση και ανανέωση. Παράλληλα, ορισμένοι αναφέρουν βελτιώσεις σε συμπτώματα όπως κόπωση, έλλειψη συγκέντρωσης και διάθεση.

Ποια είναι η ιδανική συχνότητα

Για να απολαύσετε τα οφέλη του λεμφικού μασάζ, συνιστάται να υιοθετήσετε την πρακτική αυτή στην καθημερινή σας ρουτίνα. Ένας συχνός ρυθμός, για παράδειγμα μία φορά το μήνα, θα σας επιτρέψει να απολαμβάνετε τα ευεργετικά αποτελέσματα της διαδικασίας.

Πιθανές παρενέργειες

Ωστόσο, πριν από το λεμφικό μασάζ, είναι σημαντικό να γνωρίζετε για τις πιθανές παρενέργειες. Ενδεχομένως, μετά τη διαδικασία να παρουσιαστεί κάποια ευαισθησία και ερεθισμός, λόγω της πίεσης που ασκείται κατά τη διάρκεια του μασάζ. Σημαντική είναι επίσης η τακτική κατανάλωση νερού και υγρών, ώστε να διατηρήσετε τα οφέλη της διαδικασίας.

Γενικότερα όμως, παρατηρούμε πως το λεμφικό μασάζ έχει μετατραπεί σε τάση, με γυναίκες από όλον τον κόσμο να το δοκιμάζουν και να ποστάρουν τα αποτελέσματά του. Μήπως να κλείσουμε κι εμείς το ραντεβού μας;

https://www.instyle.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ