«Ο Λόγος των Παιδιών»: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τριλογία της δράσης "Συνοδευτικά Μέτρα ΤΕΒΑ"

Σχεδιασμένη για τα παιδιά και τους γονείς τους

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ολοκλήρωσε με επιτυχία και ενεργή συμμετοχή μια τριλογία δράσεων, παιδοκεντρικά σχεδιασμένη για τα παιδιά και τους γονείς τους, ωφελούμενους ΤΕΒΑ  ΚΣ Π.Ε. Αχαΐας,  με την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Το Μεγάλο Ταξίδι της Ραλλού» της Δ. Λαρεντζάκη, σε σκηνοθεσία Κ. Τασσύ, την Κυριακή 26 Νοέμβρη 2023 στον Πολυχώρο Πολιτισμού  «Επίκεντρο». Στον ίδιο χώρο φιλοξενούνταν και τα έργα δημιουργίες  παιδιών – γονιών από το Εργαστήρι Κεραμικής που έκαναν με την κεραμίστρια, Μ. Κανελλοπούλου. 

Οι τρεις δράσεις πλαισίωναν το πιλοτικό συνοδευτικό μέτρο ΤΕΒΑ «Ο Λόγος των Παιδιών»  ΚΣ Π.Ε. Αχαΐας,  που περιλάμβανε αρχικώς αξιολογήσεις  δεξιοτήτων  λόγου - ομιλίας και επικοινωνίας σε 60 περίπου παιδιά ωφελούμενων ΤΕΒΑ, ηλικίας 4-7 ετών. Οι εξατομικευμένες αξιολογήσεις  έγιναν σε συνεργασία με την Μονάδα Νέων Τεχνολογιών Υπηρεσιών Υγείας του Εργαστηρίου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Τμήματος Λογοθεραπείας, Πανεπιστημίου Πατρών. Κατά την διάρκεια των αξιολογήσεων, παράλληλα,  υλοποιήθηκε συμβουλευτική  και ψυχοκοινωνική υποστήριξη γονέων από ψυχολόγο και κοινωνιολόγους. Εν συνεχεία, η δράση στις 18 Νοέμβρη συμπληρώθηκε με εργαστήριο  δημιουργικής έκφρασης  παιδιού- γονιού  μέσω κεραμικής τέχνης. Στο εργαστήριο κεραμικής συμμετείχαν τα παιδιά με τους γονείς τους  και είχαν την δυνατότητα να κάνουν δημιουργίες με πηλό δημιουργώντας κεραμικές κορνίζες με λέξεις που εκφράζαν την κάθε οικογένεια («αγάπη», «ελπίδα», «οικογένεια», «ευτυχία», «μαζί» κ.α). Η τριλογία ολοκληρώθηκε με την παρακολούθηση της παιδικής παράστασης. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας,Χαράλαμπος  Μπονάνος δήλωσε: «Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλλαν για να γίνει αυτό το τρίπτυχο των δράσεων.  Όταν ενώνουν τις δυνάμεις τους διαφορετικοί φορείς με σκοπό την ενδυνάμωση του παιδιού και της οικογένειας, ιδιαίτερα των παιδιών των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, δεν γίνεται πάρα το αποτέλεσμα να είναι εκπληκτικό. Μπορεί να φτάνουμε στο τέλος της παρούσας προγραμματικής περιόδου του ΤΕΒΑ,  όμως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι και θα είναι κοντά σας, όπως έμπρακτα αποδεικνύουμε,  και με νέες δράσεις για το παιδί για την οικογένεια για  όλους τους συμπολίτες μας  και με το Νέο Σχέδιο Δράσης για την Υγεία και Κοινωνία μας καθώς ευελπιστούμε πραγματικά να έρθουμε όλοι ενωμένοι,  σαν κοινωνία,  ένα βήμα πιο μπροστά. Το οφείλουμε άλλωστε στα παιδιά μας . Δηλαδή στο μέλλον μας»

Η δράση «Ο λόγος των παιδιών» προσφέρθηκε για παιδιά ωφελούμενων ΤΕΒΑ 4-6 ετών της Κ.Σ. Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και υλοποιείται στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ» ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD) 2014-2020 από την Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Αχαΐας (MIS 5029643).

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ