Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις συνοδευτικών μέτρων του ΤΕΒΑ

Από τις Κοινωνικές Συμπράξεις Π.Ε. Αχαΐας, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και Π.Ε. Ηλείας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση των δράσεων: «Κατοικώ με Υγεία», «Themis Prosvasis» και «Αγγίζοντας τα Αστέρια», που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης των  Συνοδευτικών Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ» ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD) 2014-2020 από τις Κοινωνικές Συμπράξεις Π.Ε. Αχαΐας, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και Π.Ε. Ηλείας.

Αναλυτικότερα ολοκληρώθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

1. «Κατοικώ με Υγεία» - Δράσεις ολοκληρωμένης υποστήριξης φροντίδας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για ωφελούμενους ΤΕΒΑ.  Οι εν λόγω δράσεις (Ιούνιο – Νοέμβριο 2023), είχαν σκοπό την ενδυνάμωση και την στήριξη των ωφελούμενων και πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με κατάλληλους, εξειδικευμένους επιστήμονες, μέσω θεματικών παρεμβάσεων ψυχοκοινωνικής στήριξης κατ΄ οίκον ή και στην κοινότητα Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 500 υπηρεσίες σε ωφελούμενους ΤΕΒΑ ολόκληρης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που αφορούσαν  συμβουλευτική φροντίδας για άτομα τρίτης ηλικίας και άτυπων φροντιστών αυτών,  παραπομπή σε ειδικές υπηρεσίες για διαχείριση παιδιών /ενηλίκων  ΑμεΑ, θέματα νοσηλευτικής φροντίδας κ.α  

2. «Themis Prosvasis» - Ατομική Νομική Συμβουλευτική από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για ωφελούμενους ΤΕΒΑ  (Σεπτέμβρη- Νοέμβρη 2023) όπου υποστηρίχθηκαν δωρεάν εξατομικευμένα ραντεβού για τους ωφελούμενους για την επίλυση θεμάτων εξωδικαστικά, όπως: χειρισμός εγγράφων, συμβουλές για δανειακές υποχρεώσεις, επεξηγήσεις για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, θέματα Οικογενειακού Δικαίου, νομική καθοδήγηση για φορολογικά και προνοιακά  ζητήματα,  συμβουλευτική για εργασιακά θέματα και ζητήματα Ασφαλιστικού Δικαίου καθώς και υποστήριξη στην βελτίωση προσβασιμότητας σε κοινωνικές υπηρεσίες. Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τους Δικηγορικούς Συλλόγους των 3 Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα των Δήμων Πατρέων, Αιγιάλειας, Καλαβρύτων, Ι.Π. Μεσολογγίου, Αγρινίου καθώς και Ηλείας και Αμαλιάδας. Συνολικά, επωφελήθηκαν από τη δράση 250 ωφελούμενοι ΤΕΒΑ, σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

3. «Αγγίζοντας τα αστέρια» - Εκπαιδευτική Εκδρομή  για γονείς και παιδιά ωφελούμενους ΤΕΒΑ που υλοποιήθηκαν  τον Νοέμβρη 2023 με τη συμμετοχή περισσότερων από 250 ωφελούμενων γονέων και των παιδιών τους ωφελούμενων ΤΕΒΑ, πραγματοποιήθηκαν οι εκπαιδευτικές εκδρομές που οργανώθηκαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για τους ωφελούμενους ΤΕΒΑ των Κ.Σ. Π.Ε. Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, με προορισμό το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, του Ιδρύματος Ευγενίδου στην Αθήνα! Τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους παρακολούθησαν την παιδική ταινία ‘’Ο θρύλος του μαγεμένου ύφαλου’’, στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο με  σημαντικά μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος, περιηγήθηκαν  στην Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας, επισκέφθηκαν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Οι δράσεις «Κατοικώ με Υγεία», «Themis Prosvasis» και «Αγγίζοντας τα αστέρια» υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ  ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ» ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD) 2014-2020 από τις Κοινωνικές Συμπράξεις Π.Ε. Αχαΐας (MIS 5029643), Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (MIS 5029532) και Π.Ε. Ηλείας (MIS 5029803).

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ