Βύρωνας: Πειραματόζωο η 16χρονη στα χέρια της συμμορίας ναρκωτικών - «Της ασκούσαν ψυχολογική πίεση» λέει η μητέρα της

Η αποκαλυπτική κατάθεση φίλου της

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι συμμορία «πλάσαρε» κοκτέιλ ισχυρών ναρκωτικών ουσιών σε 16χρονη σε σπίτι ενός εκ των κατηγορουμένων στην περιοχή του Βύρωνα, με αποτέλεσμα η ίδια να καταλήξει να νοσηλεύεται στην εντατική, σε κώμα και σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Από τις μαρτυρίες των δύο φίλων της 16χρονης που βρίσκονταν μαζί της στο συγκεκριμένο σπίτι επί της οδού Επταλόγου στο Βύρωνα, το βράδυ της 5ης Νοεμβρίου, προκύπτει ότι, μαζί με τον κατηγορούμενο και ακόμη ένα δράστη, κάνανε όλοι μαζί χρήση κάνναβης, ενώ η φίλη της ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η 16χρονη είχε κάνει χρήση και χρήση ηρωίνης και λίρικα. Νωρίτερα, την ίδια ημέρα, η 16χρονη βρισκόταν μαζί με έναν 18χρονο κατηγορούμενο στο άλσος Αιγάλεω, όπου έκαναν χρήση ουσιών και συγκεκριμένα σίσσα και ινδικής κάνναβης.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας (05/11), όλοι εκτός από τον φίλο της ανήλικης, έμειναν στο σπίτι του 21χρονου κατηγορούμενου επί της οδού Επταλόγου, και το πρωί της επόμενης ημέρας (06/11), η ανήλικη δεν ξυπνούσε και βρέθηκε ανάσκελα στο κρεβάτι χωρίς τις αισθήσεις της με ανοιχτά μάτια και να βγάζει από τη μύτη αίμα και υγρά.

Ενώ η 16χρονη δεν είχε τις αισθήσεις της, κάλεσαν σταθμό του ΕΚΑΒ και οι τρεις δράστες αποχώρησαν από το σπίτι, ενώ μαζί της παρέμεινε μόνο η φίλη της ανήλικης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, «τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (06/11) κλήθηκε σταθμός του EKAB σε διώροφη μονοκατοικία στον Βύρωνα Αττικής για να παραλάβει την 16χρονη, η οποία είχε αιμορραγία στην μύτη και είχε χάσει τις αισθήσεις της. Στη συνέχεια, η ανήλικη εισήχθη στην Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν.Α. «Ερυθρός Σταυρός», άσφυγμη, πραγματοποιήθηκε τεχνητή ανάνηψη, διασωλήνωση και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση έχοντας υποστεί πνευμονική – αναπνευστική ανεπάρκεια».

«Της ασκούσαν ψυχολογική πίεση» λέει η μητέρα της 

Σύμφωνα με το OPEN, όπως προκύπτει από την δικογραφία και την κατάθεση της μητέρας, οι δράστες δεν άφηναν την ανήλικη ούτε να χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνό της.

Συγκεκριμένα, η μητέρα της 16χρονης ισχυρίστηκε ότι της ασκούσαν μεγάλη ψυχολογική πίεση, ενώ όπως είπε όταν έπαιρνε τηλέφωνο την κόρη της, απαντούσε πολλές φορές ο έμπορος ή κάποιος από την υπόλοιπη παρέα της. Το μόνο που της έλεγαν ήταν, πως η 16χρονη είναι μια χαρά.

Παράλληλα, σύμφωνα με την δικογραφία, ένα από τα παιδιά περιέγραψε τον τρόπο που γινόταν η προμήθεια ενώ οι έμποροι τους έλεγαν «αν υπάρχουν άλλες ποσότητες κοιτάξτε να τις κρύψετε». Σοκάρει το γεγονός ότι ακόμα και όταν ήθελαν να δοκιμάσουν τα ναρκωτικά, χρησιμοποιούσαν την 16χρονη ως πειραματόζωο.

Την Τετάρτη (08/11) στις 15:00 εξετάστηκε ο ανήλικος φίλος της 16χρονης από αρμόδιο παιδοψυχολόγο, και προέκυψε, μεταξύ άλλων, ότι ένας από τους δράστες δραστηριοποιείται στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κυρίως ινδικής κάνναβης. Επιπλέον, στην διακίνηση συμμετέχουν ακόμη δύο δράστες. Ο ανήλικος δήλωσε ότι αρκετές φορές τον υποχρέωναν μέσω εκβίασης και παρά την θέλησή του στην διακίνηση ναρκωτικών.

Τι λέει ο φίλος της 16χρονης 

Φίλος: Είναι το καλύτερο παιδί. Και με το που εμφανίζεται ένας άλλος, οποιοσδήποτε, εκεί ξεφεύγει και ξεφεύγει γενικά, δεν ακούει, μιλάει για ναρκωτικά, ζητάει ναρκωτικά.  Με το που ήρθε ο Π. , άρχισε πάλι τα περίεργα της ξέρω γω, θέλω αυτό, θέλω εκείνο. Όχι επειδή ήταν ο Π., γενικά το έχει αυτό και αυτό μας την έσπαγε πάρα πολύ με την Μ.
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Τι ζήταγε δηλαδή;
Φίλος: Ε, ότι μπορούσε να περάσει από το μυαλό της. Χασίσι, κοκαΐνη, μεθαδόνη.
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Υπήρχαν αυτά;
Φίλος: Μεθαδόνη υπήρχε
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Να σε ρωτήσω πως υπήρχε δηλαδή; Πόσο εύκολο είναι να την βρεις την μεθαδόνη;
Φίλος: Δεν έχω ιδέα πως υπήρχε εκεί πέρα, εγώ ήμουν διακοπές
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Οκ τα ακούω όλα αυτά και…
Φίλος: Εγώ πρώτη φορά άκουσα τώρα τι είναι η μεθαδόνη
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Τώρα;
Φίλος: Ναι, με αυτό που έγινε με την Μ. Έμαθα τι είναι η μεθαδόνη. Έπειτα, κατά την άφιξη του Π., η Μ. άρχισε να επιζητά ναρκωτικές ουσίες. Ωστόσο, στο σπίτι υπήρχε μόνο η ναρκωτική ουσία μεθαδόνη και χάπια ECSTASY, τα οποία τα εμπορευόταν ο Π. Μπροστά του έκανε χρήση και μεθαδόνης και κάνναβης, την οποία προμήθευσε ο ίδιος κατά την άφιξη του.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Άρα υπήρχε εκεί στο σπίτι μεθαδόνη
Φίλος: Μεθαδόνη υπήρχε ναι
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Θυμάσαι πως ήταν; Ήταν σε συσκευασία;

Φίλος: Ήταν, είναι κωδεϊνη αν έχετε ακουστά;
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Τι;
Φίλος: Κωδεϊνη αν έχετε ακουστά
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Να

Φίλος: Σαν κωδεϊνη
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Άρα υπήρχε
Φίλος: Μεθαδόνη υπήρχε ναι
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Την είδες να παίρνει μεθαδόνη;
Φίλος: Ναι ήμουν μπροστά. Όπως ήταν το καπάκι έτσι, γεμίζει λίγο το καπάκι και πήρε
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Υγρή μορφή ήταν ή..;
Φίλος: Υγρή.
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Οκ πήρε και μεθαδόνη. Θυμάσαι τι άλλο μπορεί να πήρε;
Φίλος: Χασίς
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Το οποίο δεν υπήρχε εκεί
Φίλος: Μετά υπήρχε. Όσο ήμουν εγώ στο σπίτι
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Ναι
Φίλος: Δεν υπήρχε. Μετά που ήρθε ο Π.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ