Φυλακές Κορυδαλλού: Σωφρονιστικός υπάλληλος έκρυψε ναρκωτικά και κινητά σε διπλό πάτο κατσαρόλας

Κατηγορείται και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Ένας 50χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος επιχείρησε να εισάγει στις φυλακές Κορυδαλλού, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και κινητά τηλέφωνα, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος χρησιμοποίησε ένα υπηρεσιακό φορτηγό μεταφοράς τροφίμων για να εισάγει κρυφά τα ναρκωτικά και τα κινητά στις φυλακές και συνελήφθη χθες το απόγευμα (Σάββατο 9/3) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ,που είχαν στην διάθεσή τους σχετικές πληροφορίες.

Επιπλέον, ο σωφρονιστικός υπάλληλος της κεντρικής αποθήκης υλικού σωφρονιστικών καταστημάτων, κατηγορείται και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών είχε στη διάθεσή του σχετικές πληροφορίες ότι επίκειται εισαγωγή ναρκωτικών εντός του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού, μέσω υπηρεσιακού φορτηγού μεταφοράς τροφίμων. Έτσι, οργανώθηκε επιχείρηση της Υπηρεσίας και με τη χρήση ειδικών συσκευών ανίχνευσης ναρκωτικών και τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, εντοπίστηκαν ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα, σε διπλό πάτο μαγειρικής κατσαρόλας, η οποία βρισκόταν εντός του χώρου φόρτωσης του υπηρεσιακού φορτηγού.

Σημειώνεται ότι ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 50χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου, κατά την οποία εντοπίστηκαν ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι τύπου πεταλούδας με μήκος λάμας 11 εκατοστά και μία σιδερογροθιά.

Ύστερα από σχετική έγκριση του αρμόδιου Εισαγγελέα, Επόπτη των Φυλακών Κορυδαλλού, πραγματοποιήθηκε από την Υπηρεσία με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου ευρεία έρευνα σε χώρους των μαγειρείων στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Κορυδαλλού, στην Κ.Α.Υ.Σ.Κ. και στο Κατάστημα Ψυχιατρικής Κράτησης Κορυδαλλού, με αρνητικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, παραγγέλθηκε από την Δ.Ε.Ε., εξερεύνηση και λήψη βιολογικού υλικού από τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ