Πάτρα: Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» - Ασθενής γρονθοκόπησε εργαζόμενη

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών

Ακόμη ένα περιστατικό ξυλοδαρμού εργαζόμενης στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης».

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του: 

«Άλλο ένα περιστατικό ξυλοδαρμού σε συναδέλφισσα εργαζόμενη στην Ασφάλεια του Νοσοκομείου μας, αυτή τη φορά από ασθενή, είχαμε την Κυριακή το βράδυ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Χωρίς λόγω και αιτία η ασθενής αποφάσισε να επιτεθεί με γροθιές στην πρώτη εργαζόμενη που έτυχε να περνάει από μπροστά της, μπροστά στη θέα των υπόλοιπων ασθενών και συνοδών.

Είναι αδιανόητο να έρχεται για βάρδια ο εργαζόμενος, που εκτός από τις δύσκολες συνθήκες που έχει να αντιμετωπίσει, να έχει και το φόβο αν επιστρέψει σώος και αβλαβής στο σπίτι του.

Οι επιθέσεις αυτές θίγουν την αξιοπρέπειά μας και απειλούν την σωματική μας ακεραιότητα, εμποδίζοντας την άσκηση των καθηκόντων μας, σε ένα τόσο ευαίσθητο και νευραλγικό χώρο όπως είναι αυτός του Νοσοκομείου.

Τα φαινόμενα βίας δυστυχώς θα αυξάνονται, τη στιγμή μάλιστα που βλέπουμε ότι ο ξυλοδαρμός και η βία χρησιμοποιείται ως τρόπος δράσης και αντίδρασης και από γνωστούς «αξιωματούχους» στη χώρα μας.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση, να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, που να αποτρέπουν τέτοιες συμπεριφορές, διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος,να βρεθούμε μπροστά σε πιο δυσάρεστες καταστάσεις».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ