Ιάσων Φωτήλας: «Νομοσχέδιο με θετικές αλλαγές στα εργασιακά για χιλιάδες συμπολίτες μας»

Στη συζήτηση της Ολομέλειας

«Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας δεν υπάρχει ούτε μία διάταξη που να μην είναι προς όφελος του εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα. Για αυτό και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα στηρίζουν το νομοσχέδιο αρνούμενοι να απεργήσουν.» επισήμανε κατά την ομιλία του στη συζήτηση της Ολομέλειας του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας ο κ. Ιάσονας Φωτήλας, Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας.

Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η Κυβέρνηση προχωρά σε ριζική μεταρρύθμιση εργασιακών ζητημάτων των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα με μόνο στόχο την αντιμετώπιση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας αλλά και την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων. 

Ο κ. Φωτήλας αναφέρθηκε στο ν/σ στην υποκρισία και τα fake news της αντιπολίτευσης επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι τους οποίους αφορά το νομοσχέδιο δεν προχώρησαν σε απεργία, διότι στην πραγματικότητα το νομοσχέδιο είναι ευεργετικό, σέβεται κεκτημένα δεκαετιών και ταυτόχρονα φέρνει διαφάνεια στις εργασιακές σχέσεις καταπολεμώντας τη μαύρη και αδήλωτη εργασία. 

Κατά την ομιλία του ο βουλευτής ΝΔ Αχαΐας συνεχάρει το Υπουργείο για αυτή του την πρωτοβουλία γιατί απαντά σε προβλήματα και ζητήματα του σήμερα και συμβαδίζει με το σύνολο της κοινωνίας παραγκωνίζοντας μεμονωμένα συμφέροντα. Προστατεύει το δικαίωμα της απεργίας στον ιδιωτικό τομέα ποινικοποιώντας το “bullying” από μειοψηφίες άσχετες στο κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Καταλήγοντας ο κ. Φωτήλας προέτρεψε την αξιωματική αντιπολίτευση να σταματήσει να καταστροφολογεί και υπερψήφισε το νομοσχέδιο

 

Δείτε το βίντεο της ομιλίας: 

https://www.youtube.com/watch?v=qGe7nUr8y-g&ab_channel=JasonFotilas

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ