Επτά μυστικά για να «ζωντανέψουν» τα μαλλιά σας

Tips για μαλλιά γεμάτα ζωντάνια

Πώς ανανεώνουμε τα μαλλιά μας όταν είναι ταλαιπωρημένα; Πώς τα βοηθάμε να μακρύνουν υγιή; Πώς τα κάνουμε πιο δυνατά με λιγότερο σπάσιμο στις άκρες; Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν μυστικά.

Γιατί τα πιο σημαντικά βήματα είμαστε εδώ σήμερα για να σας τα αποκαλύψουμε.

Για μαλλιά γεμάτα ζωντάνια

#1 Κάνουμε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής

Οπως το καλής ποιότητας χώμα είναι απαραίτητο για να ανθίσει ένα λουλούδι, έτσι και ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής είναι η βάση για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Ο πιο απλός λοιπόν τρόπος για να ζωντανέψουν τα μαλλιά σας ξανά είναι να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.

Το μασάζ αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και κατ’ επέκταση ενισχύει τη δύναμη των ριζών, βοηθώντας παράλληλα τα θρεπτικά συστατικά να φτάσουν στους θύλακες των ριζών μια ώρα αρχύτερα…

Εκτός αυτού, έρευνες έχουν αναδείξει τα ευεργετικά αποτελέσματα του μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής στις ορμόνες του στρες, στην αρτηριακή πίεση και στον καρδιακό ρυθμό.

Επιλέξτε ένα καλό σαμπουάν, ιδανικά χωρίς θειούχα άλατα, που είναι πιο φιλικό και απαλό προς την τρίχα, και αφιερώστε δυο λεπτά παραπάνω στα μαλλιά σας σε κάθε λούσιμο.

#2 Περιορίζουμε τα θερμά προϊόντα styling

Ο οποιοσδήποτε hair expert θα σας συμβούλευε να… εγκαταλείψετε τη ρουτίνα ομορφιάς σας που περιλαμβάνει θερμικά προϊόντα styling αν θέλετε να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να αποκτήσουν και πάλι τη χαμένη τους ζωντάνια.

Το πιστολάκι και τα σίδερα μαλλιών, όταν τα χρησιμοποιούμε σε τακτική βάση, μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά μας καθιστώντας τα ξηρά και εύθραυστα.

Αφήστε λοιπόν τα μαλλάκια σας να… ανεμίζουν (και να στεγνώνουν) στην τρελή νοτιά και εάν απαραιτήτως θέλετε να τα φορμάρετε, μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε θερμοπροστατευτικά προϊόντα προηγουμένως.

#3 Αποφεύγουμε το πολύ συχνό λούσιμο

Το λούσιμο μέρα παρά μέρα μπορεί να οδηγήσει σε σπασμένες, ξηρές και εύθραυστες άκρες αφού τα μαλλιά χάνουν σταδιακά τα φυσικά τους έλαια. Ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας, η συχνότητα με την οποία πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε εβδομάδα ποικίλλει.

Οι πιο πυκνοί τύποι μαλλιών μπορεί να χρειάζονται λούσιμο μία με δύο φορές την εβδομάδα. Εάν όμως έχετε λεπτά και λιπαρά μαλλιά, ίσως η ανάγκη για λούσιμο να προκύψει σε καθημερινή βάση.

Σε αυτή την περίπτωση ένα dry shampoo θα σας λύσει τα χέρια. Αν πάλι θέλετε οπωσδήποτε να λουστείτε, προτιμήστε σαμπουάν με ουδέτερο PH για καθημερινή χρήση ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των μαλλιών σας.

#4 Κόβουμε τις άκρες

Το γνωστό «τριμάρισμα» ανά τακτά χρονικά διαστήματα απαλλάσσει τα μαλλιά μας από τις ξηρές – κατεστραμμένες άκρες και είναι απαραίτητο για την υγιή τους ανάπτυξη.

Κλείστε λοιπόν το ραντεβού σας στο κομμωτήριο και εάν ο στόχος σας είναι να μακρύνετε τα μαλλιά σας, μην ξεχνάτε πως όσο καλύτερα φροντίζετε τα μαλλιά σας καθημερινά τόσο λιγότερο θα χρειάζεται να τα κουρεύετε και τόσο πιο πολύ θα μεγαλώνουν υγιή και λαμπερά.

#5 Ξεμπερδεύουμε τα μαλλιά μας απαλά

Και αφού πήρατε λίγο τις ταλαιπωρημένες άκρες, βουρτσίστε ήρεμα τα μαλλιά σας για να μη χρειαστεί να κλείσετε σε κάνα δυο εβδομάδες πάλι ραντεβού…

Το να μην προσέχετε τα μαλλιά σας κατά το βούρτσισμα μπορεί να προκαλέσει το σπάσιμο της τρίχας και φυσικά η βούρτσα που επιλέγετε παίζει επίσης τον ρόλο της. Μια χτένα με φαρδιά δόντια ή μια βούρτσα ξεμπερδέματος είναι πάντα καλύτερες επιλογές από μια συμβατική βούρτσα.

Σχεδόν εξίσου σημαντικό με το τι χρησιμοποιείτε για να βουρτσίσετε τα μαλλιά σας είναι ο χρόνος που επιλέγετε να το κάνετε. Αντί να τα χτενίσετε μετά το λούσιμο (όταν τα μαλλιά σας είναι πιο ευάλωτα και εύθραυστα), ξεμπερδέψτε τους κόμπους πριν μπείτε για μπάνιο.

#6 Χρησιμοποιούμε προϊόντα με βάση την κερατίνη

Τα προϊόντα με βάση την κερατίνη μπορούν να καταπολεμήσουν την ξηρότητα και να κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται πιο λαμπερά, να τα ενισχύσουν και να αποτρέψουν το μελλοντικό τους σπάσιμο.

#7 Ακολουθούμε τη σωστή σειρά

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό ή, μάλλον, το πιο σημαντικό από όλα, μια και πολύ συχνά το κάνουμε λάθος, θα πρέπει να εφαρμόζετε τα προϊόντα σας με τη σωστή σειρά:

· Πρώτα, λουστείτε με το σαμπουάν.

· Εν συνεχεία, εφαρμόστε τη μάσκα.

· Τέλος, χρησιμοποιήστε (απαραίτητα και πάντα) το conditioner.

Εφαρμόζοντας μια τέτοια ρουτίνα περιποίησης, μην ξεχνάτε παράλληλα να αποβάλλετε όσο γίνεται το καθημερινό στρες και να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, γιατί, ας μην ξεχνάμε, η υγεία των μαλλιών μας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και η ουσιαστική αναζωογόνηση έρχεται… εκ των έσω.

 

vita.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ