Πούτιν προς Ερντογάν: Η Ρωσία θα επιστρέψει στη συμφωνία για τα σιτηρά μόλις ικανοποιηθούν τα αιτήματά της

Μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Σότσι, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επανέλαβε τη θέση του, ότι η Μόσχα θα είναι έτοιμη να επιστρέψει στη συμφωνία εξαγωγής σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα μόλις εκπληρωθούν τα ρωσικά αιτήματα που σχετίζονται με τη συμφωνία.

Ο Πούτιν επανέλαβε την κριτική του στη Δύση σχετικά με τη συμφωνία, από την οποία η Ρωσία αποχώρησε τον Ιούλιο.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία προετοιμάζει με τον ΟΗΕ «νέες προτάσεις» για την αναβίωση της συμφωνίας για τα σιτηρά.

«Έχουμε ετοιμάσει μια νέα σειρά προτάσεων σε συνεννόηση με τον ΟΗΕ. Πιστεύω ότι είναι εφικτό να επιτύχουμε αποτελέσματα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος δίπλα στον Ρώσο ομόλογό του.

Η ουκρανική αντεπίθεση που ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου και οδήγησε τον ουκρανικό στρατό να ανακαταλάβει ορισμένες τοποθεσίες που βρίσκονταν υπό ρωσική κατοχή, έχει «αποτύχει», δήλωσε ξανά σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Δεν αντιμετωπίζουν δυσκολίες, έχουν αποτύχει. Σε κάθε περίπτωση, έτσι ακριβώς δείχνει σήμερα», είπε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Σότσι, μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα δούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια, αλλά ελπίζω ότι η κατάσταση θα παραμείνει έτσι», συμπλήρωσε.

zougla.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ