Άγριο επεισόδιο μεταξύ ΟΠΚΕ και Ρομά τα ξημερώματα – Τους επιτέθηκαν με τσιμεντόλιθους και καδρόνια

 

Σοβαρό και άγριο επεισόδιο σημειώθηκε το ξημέρωμα του Σαββάτου (12.8.2023) στο Ζεφύρι, δίπλα από το τοπικό αστυνομικό τμήμα με πρωταγωνιστές Ρομά που επιτέθηκαν με τσιμεντόλιθους και καδρόνια σε ομάδες ΟΠΚΕ, γιατί οι αστυνομικοί πήγαν σε σπίτι και ζήτησαν να χαμηλώσουν τη μουσική μετά από παράπονα πολιτών για ηχορύπανση.

Μάλιστα, το πιο σοβαρό που καταγγέλλουν οι αστυνομικοί είναι ότι, εκτός από τη «βροχή» από πέτρες, δέχθηκαν και επίθεση από αυτοκίνητο στο Ζεφύρι, στο οποίο επέβαιναν δυο Ρομά, που κατευθυνόταν με ταχύτητα κατά πάνω τους με αποτέλεσμα την τελευταία στιγμή να το αποφύγουν και να γλιτώσουν από θαύμα!

Από τη «μάχη» στο Ζεφύρι, συνελήφθησαν 2 άτομα ηλικίας 22 και 28 ετών, ο οδηγός του οχήματος έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται, ενώ 4 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα πόδια και στα χέρια και μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως λένε στο newsit.gr μάχιμοι αστυνομικοί, ότι υπάρχει μεγάλο ζήτημα με το προσωπικό στην «κόκκινη ζώνη» της Δυτικής Αττικής καθώς «οι ομάδες είναι σχεδόν ανύπαρκτες, δηλαδή ο αριθμός της μίας ομάδας ή αν τύχει και δεύτερη δεν ξεπερνά τα 10 άτομα συνολικά, την ίδια ώρα που 2 ομάδες ΟΠΚΕ θα έπρεπε να αριθμούν 20 άτομα» λένε, τονίζοντας πως «με απλά λόγια, οι αστυνομικοί σε περίπτωση εμπλοκής δεν έχουν ενισχύσεις».

Αναλυτικά η άγρια επίθεση

Το άγριο συμβάν, στην Αττική του 2023, σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα. Ομάδα αστυνομικών, μετέβη σε οικία Ρομά δίπλα από το ΑΤ μετά από παράπονα πολιτών και τους έκαναν παρατήρηση να χαμηλώσουν την μουσική, που έπαιζε πολύ δυνατά. Αυτή ήταν και η αρχή του άγριου επεισοδίου.

Οι Ρομά, σε έξαλλη κατάσταση, ξεκίνησαν να πετάνε πέτρες στους αστυνομικούς αλλά και να έρχονται σε μάχη σώμα με σώμα χτυπώντας τους με καδρόνια. Όμως, το πιο σημαντικό όπως λένε, είναι ότι εμφανίστηκε ένα μαύρο όχημα μάρκας Citroen στο οποίο επέβαιναν 2 άτομα και πλησίαζε με μεγάλη ταχύτητα προς το μέρος τους, πλην όμως εκείνοι κατάφεραν να το αποφύγουν την τελευταία στιγμή και να γλιτώσουν.

Από το επεισόδιο, κατάφεραν να συλλάβουν 2 άτομα τα οποία φέρεται να ξεκίνησαν την επίθεση ενώ οι 4 αστυνομικοί, που τραυματίστηκαν από τσιμεντόλιθους και ξύλα, μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

https://www.newsit.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ