Έκαψαν ομοίωμα του Ερντογάν στη Ζυρίχη - Αντιδράσεις από το τουρκικό ΥΠΕΞ

Διαδηλωτές έκαψαν ομοίωμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες στη Ζυρίχη και άνοιξαν πανό με σύνθημα εναντίον του, με αποτέλεσμα να αντιδράσει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Συγκεκριμένα, ο Ελβετός πρέσβης στην Άγκυρα, Ζαν Ντανιέλ Ρουχ, με αφορμή το κάψιμο του ομοιώματος του Ρετζέπ Ταγίπ Εντογάν, κλήθηκε να επικοινωνήσει με το τουρκικό ΥΠΕΞ για να το δοθεί διάβημα διαμαρτυρίας.

Ο Ελβετός πρέσβης έγινε δεκτός στο υπουργείο Εξωτερικών από τον πρέσβη Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι, υφυπουργό Εξωτερικών και επικεφαλής της Διεύθυνσης ΕΕ.

Ο Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι ανέφερε στον πρέσβη ότι τέτοιες επιθέσεις είναι ανεπίτρεπτες και ζήτησε να ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, να εντοπιστούν οι δράστες και να γίνουν γρήγορα οι απαραίτητες ενέργειες.

Μία ομάδα με την ονομασία «Επαναστατική Απεργιακή Κολεκτίβα Ζυρίχης» συμμετείχε στις διαδηλώσεις στην Ζυρίχη, έκαψε ομοίωμα του Ερντογάν, μια τουρκική σημαία και άνοιξε ένα πανό με το σύνθημα «Σκοτώστε τον Ερντογάν», σύμφωνα με δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται, ότι ένα ομοίωμα του Τούρκου προέδρου, κρεμάστηκε από τα πόδια από ένα σκοινί έξω από το Δημαρχείο της Στοκχόλμης τον περασμένο Ιανουάριο, προσθέτοντας περαιτέρω διπλωματική πίεση στην προσπάθεια της Σουηδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ