Μετανάστες στον Έβρο: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών από τη νησίδα (ΝΕΟΤΕΡΑ)

Ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά

ΝΕΟΤΕΡΑ 20.51

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών από τη νησίδα στον Έβρο.

Συνολικά 91 μετανάστες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, οδηγήθηκαν σε λεωφορεία και θα μεταφερθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Στην τελευταία ομάδα των 20 ατόμων, μία γυναίκα νεαρής ηλικίας κατέρρευσε και έχασε τις αισθήσεις της, εξαιτίας της πολυήμερης ταλαιπωρίας. Άνδρες του Ερυθρού Σταυρού τις έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια την έβαλαν στο λεωφορείο.

Λίγο αργότερα, αδιαθεσία αισθάνθηκε και ένα μικρό παιδάκι. Τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και στο κοριτσάκι.

Οι μετανάστες θα εξεταστούν από γιατρούς, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους και εάν κάποιος χρειάζεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Στην μεγάλη επιχείρηση συμμετείχαν συνοριοφύλακες, δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της Frontex, που προσέγγισαν τους μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονταν σε μία νησίδα στην περιοχή Μαρασιά. Στη συνέχεια, τους μετέφεραν με βάρκες σε ασφαλές σημείο.

ΠΗΓΗ

 

ΑΡΧΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20.33

Σε τουριστικά λεωφορεία επιβιβάζονται οι μετανάστες που βρίσκονταν σε νησίδα στην περιοχή Μαράσια στον Έβρο. Η επιχείρηση διάσωσης διεξάγεται με δυσκολία αφού οι μετανάστες βρίσκονται σε δύσβατο σημείο, ενώ οι άνθρωποι περνούν πέντε – πέντε και φτάνουν στο σημείο όπου βρίσκονται τα λεωφορεία.

Ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονται πολλά παιδιά και γυναίκες, ενώ συνολικά τα άτομα που βρίσκονταν στη νησία ξεπερνούν τα 80.

Οι μετανάστες θα μεταφερθούν στο χωριό Φυλάκιο όπου εκεί βρίσκεται Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων. Εκεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι μετανάστες θα ζητήσουν άσυλο, με τη διαδικασία να αναμένεται να κρατήσει αρκετές ημέρες.

Στο σημείο βρίσκονται ακόμη συνοριοφύλακες, δυνάμεις της Frontex, ενώ στην περιοχή έχει σπεύσει και το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Ορεστιάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, όταν οι μετανάστες αντίκρισαν τα τηλεοπτικά συνεργεία άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια, ενώ τα παιδιά που βρίσκονταν στην αγκαλιά των μανάδων τους, έκλαιγαν.

Οι μετανάστες βρίσκονταν στη νησίδα από την Παρασκευή, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχει κινδυνεύσει κανείς, ούτε έχει τραυματιστεί κανείς.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ