Πέθανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός

 

Έφυγε από τη ζωή πριν από λίγο, στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ήδη επιβαρυμένη κατάστασή του επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες, καθώς διεγνώσθη με νέα εξαιρετικά επιθετική μετάσταση.

Ο ίδιος πριν από μόλις πέντε ημέρες στο Facebook έγραφε ότι «προσωπικά δίνω μια παράλληλη μάχη με τον καρκίνο» και εξέφραζε τη μεγάλη επιθυμία του να συμμετάσχει στις επερχόμενες εκλογές.


Είχε μιλήσει με θάρρος για τον καρκίνο και τη δύσκολη μάχη που έδινε. Λίγο μετά το θάνατο της Φώφης Γεννηματά το φθινόπωρο του 2021 που είχε συγκλονίσει, ο Νεκτάριος Σαντορινιός είχε μιλήσει για τη δική του περιπέτεια αλλά και τη δύναμη που έδιναν ο ένας στον άλλον οι συνάδελφοι στη Βουλή που έδιναν μάχη με τον καρκίνο.

Η πρώτη διάγνωση με καρκίνο στο πάγκρεας του Νεκτάριου Σαντορινιού

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για την περιπέτειά του είχε αποκαλύψει ότι το 2019, σε απλές εξετάσεις, διαπιστώθηκε  ότι είχε πρόβλημα στο πάγκρεας και κατόπιν υπεβλήθη σε εγχείριση. «Κάποιες μέρες είσαι σε πιο δύσκολη κατάσταση, αλλά τον υπόλοιπο καιρό που δεν κάνεις τη θεραπεία και δεν σε επηρεάζουν οι  παρενέργειες, πρέπει να είσαι εκεί δυνατός και να απορροφάς την κάθε στιγμή με την οικογένειά σου, με τους φίλους σου με τις ασχολίες σου, αυτό σου δίνει και δύναμη», είχε πει ο ίδιος. Είχε μιλήσει επίσης για τη δύναμη της ψυχολογίας στην αντιμετώπιση της ασθένειας αυτής.

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ