Πυροβολισμός 16χρονου στη Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε και δεύτερη σφαίρα σφηνωμένη σε πόρτα ξενοδοχείου

Το περιστατικό έχει προκαλέσει σε θύελλα αντιδράσεων στην κοινότητα των Ρομά

Εντοπίστηκε δεύτερη σφαίρα από το επεισόδιο με τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια καταδίωξης που έγινε στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Δευτέρας. Το περιστατικό έχει προκαλέσει σε θύελλα αντιδράσεων και μεγάλη οργή στην κοινότητα των Ρομά.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, σήμερα το πρωί εντοπίστηκε και δεύτερη σφαίρα, η οποία ήταν καρφωμένη σε πόρτα ξενοδοχείου που βρίσκεται κοντά στην περιοχή του πυροβολισμού.

Η σφαίρα έχει ήδη σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και θα εξεταστεί αν είχε παρόμοια πορεία με την πρώτη, η οποία τραυμάτισε στο κεφάλι τον 16χρονο.

Όπως μεταδόθηκε, εάν αποδειχθεί κάτι τέτοιο θα σημαίνει αυτόματα ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός δεν πυροβόλησε στον αέρα ως προειδοποιητική βολή για να σταματήσει το όχημα που οδηγούσε ο νεαρός Ρομά.

Σήμερα το πρωί, οι γονείς του 16χρονου μετέβησαν στο δικαστικό Μέγαρο μαζί με τον δικηγόρο τους, Θεόφιλο Αλεξόπουλο, προκειμένου να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής.

Θεσσαλονίκη: «Δεν έπρεπε να σκοτώσει το παιδί μου» – Οι δηλώσεις των γονέων του 16χρονου

«Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι δικαιοσύνη. Να τιμωρηθεί και να μπει μέσα γιατί πυροβόλησε έναν 16χρονο… Ο γιος μου ήταν το καλύτερο παιδί, αν και έκανε αυτό που έκανε ζητάμε συγγνώμη, δεν έπρεπε να τον πυροβολήσουν…» δήλωσε συντετριμμένος ο πατέρας του 16χρονου, εξερχόμενος από τα δικαστήρια. Στο πλευρό του ήταν και η μητέρα του ανήλικου, που ζήτησε δικαίωση.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ