Φέτες κρεμμυδιών στιφάδο


20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

 40 ml ελαιόλαδο
 600 γρ. κοκκινόφλουδα κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
 200 ml κόκκινο ξηρό κρασί
 100 ml Μαυροδάφνη
 30 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
 1 πολύ μικρό κομμάτι ξύλο κανέλας (μήκους όχι πάνω από 2 εκ.)
 1 καρφάκι γαρίφαλο
 1 φύλλο δάφνης
 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Για τις φέτες κρεμμυδιών στιφάδο ξεκινάμε και σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε τις ροδέλες κρεμμυδιών και χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά στο μέτριο.
Τις σοτάρουμε για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανες.
Αν αρχίσουν να κολλάνε, χαμηλώνουμε λίγο ακόμη τη φωτιά, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και ανακατεύουμε, συνεχίζοντας το σοτάρισμα το ζητούμενο είναι να μαλακώσουν οι ροδέλες και να ροδίσουν ήπια, χωρίς να καούν και πικρίσουν.
Προσθέτουμε τα κρασιά, το ξύδι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) νερό και ανακατεύουμε.
Σιγοβράζουμε το μείγμα για περίπου 30 λεπτά, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι να δέσει και να καραμελώσει ελαφρώς.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Το φυλάμε σε κλειστό δοχείο, στο ψυγείο για 3 - 4 ημέρες.

https://www.gastronomos.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ