Δυτική Αχαΐα – Υπόθεση χαλίκια: Ολοκληρώνεται η ανακριτική διαδικασία – Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τους κατηγορούμενους

 

Στις 7 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται η ανακριτική διαδικασία στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης για την προμήθεια χαλικιών στον δήμο δυτικής Αχαΐας από τις λατομικές εταιρίες του Αράξου, ως ανταποδοτικά οφέλη.  

Μετά το διοικητικό, ακολούθησε το ποινικό μέρος της υπόθεσης με 16 κατηγορούμενους να προσέρχονται στον ανακριτή. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταθέσει οι 13 και απομένουν άλλοι τρεις. Κατά τις ίδιες πληροφορίες μετά την απολογία τους και στους 13 επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, μέχρι την τελική εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία έχει προβληματίσει την τοπική κοινωνία.

Να υπενθυμίσουμε ότι και οι 16, κατηγορούνται ότι τον Αύγουστο το 2012 υπέγραψαν την κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, να συμψηφιστεί μέρος των οφειλών των λατομικών εταιριών στον δήμο με προμήθεια χαλικιών για να «στρωθούν» δρόμοι.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ