Αιγιάλεια: Στις 31 Αυγούστου η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής

Πλησιάζουν οι μέρες για να αναλάβει επίσημα καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή Αιγιαλείας, με επικεφαλής τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο. Η θητεία ξεκινά από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, αφού θα έχει προηγηθεί η ορκωμοσία των 33 νέων δημοτικών συμβούλων, όπως και των εκπροσώπων των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.

Όλα αυτά με διάχυτη την ελπίδα, η νέα δημοτική αρχή να κάνει τη διαφορά και να δώσει την πολυπόθητη ώθηση στην περιοχή, μέσω αναπτυξιακών δράσεων που θα βγάλουν την Αιγιάλεια από το τέλμα των τελευταίων ετών, αρχής γενομένης από την εφαρμογή ενός σοβαρού, σύγχρονου και αποτελεσματικού σχεδίου διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Η ορκωμοσία πραγματοποιείται το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου "Πολύκεντρο" στην παραλία Αιγίου, όπως είχε γίνει και το 2014 για την απερχόμενη δημοτική αρχή του Θανάση Παναγόπουλου. Υπενθυμίζεται πως το 2010 για την τότε δημοτική αρχή υπό τον Στάθη Θεοδωρακόπουλο, η τελετή ορκωμοσίας είχε πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου "Αλέκος Μέγαρης" που απεδείχθη πολύ μικρή για τόσο κόσμο του διευρυμένου Δήμου που είτε ορκιζόταν, είτε απλώς επιθυμούσε να παρακολουθήσει τη διαδικασία.

Σύμφωνα με πρόσφατη τροπολογία του ΥΠΕΣ, η ορκωμοσία των νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε άλλους δημόσιους χώρους εκτός των δημοτικών, περιφερειακών καταστημάτων. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως «Με σκοπό να δοθεί πανηγυρικός τόνος στην ορκωμοσία, κρίνεται σκόπιμο να επιλέγεται κάθε φορά ο κατάλληλος εκείνος δημόσιος χώρος, ώστε να μπορούν -κατά το δυνατόν- περισσότεροι πολίτες να παρακολουθούν την εν λόγω διαδικασία».

Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται εξάλλου ότι δημοτικός ή περιφερειακός σύμβουλος ο οποίος είτε διαγράφεται είτε ανεξαρτητοποιείται, δεν μπορεί να ενταχθεί σε άλλη παράταξη και εκπίπτει αμέσως από μέλος σε επιτροπές ή από τις θέσεις του αντιδημάρχου ή του αντιπεριφερειάρχη. Επιπλέον προβλέπει ότι δεν συντρέχει κώλυμα ή ασυμβίβαστο της θέσης προέδρου Ν.Π.Δ.Δ. και αιρετού περιφερειάρχη και περιφερειακού συμβούλου κι ακόμη ότι σε έκτακτες περιπτώσεις, ιδιαίτερα σε νησιωτικούς Δήμους, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μπορεί να γίνεται και μέσω τηλεδιάσκεψης.

https://www.filodimos.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ