Άγγελος Τσιγκρής: "Επείγουσα η ανάγκη ύδρευσης και άρδευσης της Δυτικής Αχαΐας"

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ ΝΔ

Με αφορμή τα εκτεταμένα προβλήματα στην ύδρευση και την άρδευση που αντιμετωπίζουν οι περιοχές της Δυτικής Αχαΐας, ο βουλευτής του νομού μας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Το μέγεθος του προβλήματος της έλλειψης νερού, που πλήττει τα νοικοκυριά, τις αγροτικές καλλιέργειες και τις επιχειρήσεις της Δυτικής Αχαΐας, πρέπει να αφυπνίσει τα πιο άμεσα αντανακλαστικά όλων των υπευθύνων, προκειμένου το πρόβλημα να λυθεί άμεσα και οριστικά.  

unnamed.jpg

Η Δυτική Αχαΐα ταλαιπωρείται αφόρητα από τη συχνή έλλειψη υδροδότησης, ακόμη και για τις άμεσες ζωτικές οικιακές ανάγκες των κατοίκων της. 

Επίσης, η ελλειπής άρδευση δημιουργεί διαχρονικά σοβαρά προβλήματα στις αγροτικές καλλιέργειες, με ανοικτό πάντα το ενδεχόμενο να προκληθεί μια εκτεταμένη ζημιά της αγροτικής παραγωγής. 

Όλοι οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να μεριμνήσουν, έτσι ώστε να αποτραπεί ένας τέτοιες  κίνδυνος. 

Η περιοχή της Δυτικής Αχαΐας είναι γνωστό ότι βασίζεται στον πρωτογενή τομέα αγροτικής καλλιέργειας και κτηνοτροφικής παραγωγής. Αντιλαμβανόμαστε συνεπώς ότι η ανεπάρκεια ή ακόμη χειρότερα η πλήρης απουσία άρδευσης και ύδρευσης, ισοδυναμούν με οριστική καταδίκη για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Δυτικής Αχαΐας. 

Το πρόβλημα μπορεί να αποκατασταθεί με την άντληση νερού από το φράγμα του ποταμού Πηνειού, ο οποίος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος της Πελοποννήσου και διαθέτει την απαραίτητη υποδομή και δυνατότητα. 

Η τεχνητή λίμνη του φράγματος του Πηνειού, αποτελεί σημαντικό εγγειοβελτιωτικό έργο και συνεπώς οι αρμόδιοι οφείλουν να αξιολογήσουν όλες τις πιθανές λύσεις και προτάσεις, προκειμένου να δοθεί μια άμεση και οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα της ύδρευσης και της άρδευσης της ΔυτικήςωΑχαΐας…»._
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ