Οι Αρκάδες της Πάτρας έκοψαν την πίτα τους

Ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας << Θεόδωρος Κολοκοτρώνης  >> την  Κυριακή 13/1/2019  στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου ΑΣΤΗΡ, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ως γνωστό είναι από την Αρκαδία (κατάγεται από την Λουκά Τριπόλεως).

      Ο Νέος Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων  Πάτρας, κ. Δημήτριος Κομποχόλης, φιλόλογος – συγγραφέας, πλαισιωμένος από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, καλοσώρισε το κοινό κι  ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Γεώργιο Παπασωτηρίου για το έργο που επέδειξε κατά τη περίοδο της προεδρίας του. Κατόπιν, αφού  παρουσίασε τις δράσεις που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος, προσκάλεσε τους Αρκάδες της πόλης μας πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς  να συμμετέχουν ενεργά στον Σύλλογο, ώστε μέσα από μια μαγάλη, πολυεπίπεδη και οργανωμένη συνεργασία να κρατηθεί ζωντανή η Αρκαδία στην πόλη μας. Τέλος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, γεμάτη υγεία, ευημερία και πρόοδο.

    Τις εντυπώσεις έκλεψε η πολυβραβευμένη  χορωδία μαθητών – μαθητριών              << Cantelena >> Πάτρας, η οποία υπό τη διεύθυνση της κ. Ελένης Παπαδοπούλου-Αραβαντινού  και με ήχους στο πιάνο της κ. Σοφίας Μιχαηλίδη παρουσίασε υπέροχα πρωτοχρονιάτικα τραγούδια.                                                                            

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Πάτρας.     

            Στην κοπή της πίτας παραβρέθηκαν και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Καρπέτας, ο βουλευτής Ανδρέας Κατσανιώτης, οι πρώην βουλευτές κ. Άγγελος Τσιγκρής και κ. Δημήτριος Κατσικόπουλος, οι δημοτικοι σύμβουλοι Ιωάννης Κανελλόπουλος και Νικόλαος Θεοδωρόπουλος, οι δημοτικοι σύμβουλοι και υποψήφιοι δήμαρχοι κ. Ηλίας Γκοτσόπουλος και Σπύρος Πολίτης, ο πρόεδρος Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρων και υποψήφιος δήμαρχος κ. Γεώργιος Ρώρος, ο πρώην βουλευτής και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, o καθηγητής Ακτινολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών κ. Δημήτριος Σιαμπλής, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Φίλων νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών κ. Νικόλαος Δούρος, ο Πρόεδρος του Γορτυνιακού Συνδέσμου Πατρών κ. Παναγιώτης Παπαγιαβής και ο Πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας κ. Παναγιώτης Φραντζής, οι πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου Αρκάδων  Πάτρας << Θεόδωρος Κολοκοτρώνης  >> κ. Αθανάσιος Διαμαντογιάννης και κα Ευφροσύνη Ανδρονοπούλου και ο Αρκάς κ. Νικόλαος Αντωνόπουλος.

                                                                                                                                               

 






 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ