Στη συγκατάθεση του ΚΙΝ.ΑΛ. σκόνταψε η υποψηφιότητα Αϊβαλή- Κρίσιμη και η στάση του "Τώρα για την Πάτρα"- Σε νέες περιπέτειες η ΡΑΠ σε μια κρίσιμη περίοδο

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σενάριο της  υποψηφιότητας  Αίβαλή ως επικεφαλής ενός υπερκομματικού ψηφοδελτίου για τον δήμο της Πάτρας με βασικό κορμό τη ΡΑΠ, σκόνταψε πάνω στην στάση του ΚΙΝ.ΑΛ., χώρου από τον οποίο προέρχεται ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. ΑΪβαλής, όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες, είχε θέσει ως προϋπόθεση για την υποψηφιότητά του να υποστηριχθεί από τον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο και με τη συγκατάθεση του ΚΙΝΑΛ. Αυτή η συγκατάθεση δεν δόθηκε, καθώς το ΚΙΝ.ΑΛ. κινείται στην κατεύθυνση της υποστήριξης άλλης υποψηφιότητας για τον δήμο της Πάτρας και κατόπιν αυτού το σενάριο ναυαγεί. Το ίδιο συνέβη και με την υπόθεση της υποψηφιότητας Σκαρμέα ως επικεφαλής σχήματος της ΡΑΠ,  αλλά και με την υπόθεση της συνεργασίας Σκαρμέα- Φίλια που επίσης είχε βασιστεί στο ενδεχόμενο της παροχής στήριξης είτε απο το ΚΙΝ.ΑΛ. στον έναν είτε από τη Ν.Δ, στον άλλον.

Το ΚΙΝ.ΑΛ. σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα παράσχει στήριξη στο πρόσωπο του αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας Γρηγόρη Αλεξόπουλου ο οποίος θα επιχειρήσει έναν υπερκομματικό συνδυασμό με επιρροές από όλο το πολιτικό φάσμα.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, η ΡΑΠ μένει μετέωρη σε μια κρίσιμη περίοδο, ενώ το σενάριο της κοινής καθόδου με την παράταξη "Τώρα για την Πάτρα" έχει επίσης ναυαγήσει, όπως έχει γράψει το tempo24.news γεγονός που επίσης βάρυνε αρνητικά στην απόφαση του κ. Αϊβαλή καθώς θα βρισκόταν επικεφαλής μιας μόνο παράταξης, της ΡΑΠ.

Η επόμενη μέρα θα είναι κρίσιμη, καθώς μετά την προώθηση της υποψηφιότητας Αϊβαλή από μια σειρά στελεχών, οι δύο εκ των προσώπων που επίσης είχαν προταθει, η Ουρανία Μπίρπα, η οποία επί της ουσίας λειτουργεί επί χρόνια ως επικεφαλής της ΡΑΠ και ο Βαγγέλης Πολίτης, δεν είναι βέβαιο ποιά στάση θα κρατήσουν και αν θα δηλώσει κανείς πρόθυμος να τραβήξει το κάρο κάτω από τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν. 

Το σενάριο της αναζήτησης ενός άλλου προσώπου που επίσης θα μπορεί να ηγηθεί κεντροαριστερού ψηφοδελτίου με άνοιγμα της ομπρέλας στον χώρο του ΚΙΝ.ΑΛ. φαίνεται πάντως να απομακρύνεται και να κερδιζει έδαφος το ενδεχόμενο μιας πιο στενά κομματικής υποψηφιότητας.

Γ. Κοντογεωργοπούλου

 

 

 

Διαβάστε επίσης