Πάτρα: Η "Ειρήνη" του Αριστοφάνη ομάδα κουκλοθεάτρου "Ονειροκουκλεύειν... πλαγίως" - ΦΩΤΟ

ΣΤΟ ΠΛΑΣΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεύτερη βραδιά κουκλοθεάτρου για παιδιά στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας στο Αίθριο του Παλαιού Νοσοκομείου.

Η νεοσυσταθείσα ομάδα κουκλοθεάτρου "Ονειροκουκλεύειν... πλαγίως", η οποία ανήκει στο δυναμικό του εργαστηρίου "Ονείρου... Δράσεις", παρουσίασε την "Ειρήνη" του Αριστοφάνη σε διασκευή Δημήτρη Ποταμίτη.

Ο Μάκης Μουρελάτος κατασκεύασε με πολύ μεράκι τις κούκλες της παράστασης, ενώ παράλληλα εμψύχωσε τον ένα εκ των δύο υπηρετών και τον Τρυγαίο. Η Κατερίνα Μιχαλοπούλου εμψύχωσε την κόρη του Τρυγαίου και την Ειρήνη, ο Κώστας Κυριτόπουλος τον Πόλεμο και τον Οπλοπώλη και ο Θάνος Μήλας τον δεύτερο υπηρέτη και τον Ερμή. Το σκαθάρι, που έκανε βόλτες ανενόχλητο ανάμεσα στους θεατές, ενσάρκωσε η μικρούλα Μαρία Μίντζα. Την μουσική επένδυση και το τραγούδι ανέλαβε η Κατερίνα Αθανασοπούλου, ενώ τα σκηνικά και την αφίσα επιμελήθηκε η Χριστίνα Ανδρικοπούλου.

Οι λιλιπούτειοι θεατές γέλασαν και απόλαυσαν την παράσταση ακούραστοι, ενώ οι μεγαλύτεροι εστίασαν στην ποιότητά της και στη νέα πνοή που δίνει η συγκεκριμένη ομάδα στο κουκλοθέατρο της πόλης, απαλλάσσοντας το από τυχόντα στοιχεία που θυμίζουν λαϊκά θεάματα άλλου ύφους. Στο τέλος όλοι θαύμασαν τις κούκλες από κοντά και ενημερώθηκαν για το εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας που θα λειτουργεί από Οκτώβρη στο εργαστήρι.

unnamed_3_0.jpg

unnamed_4_0.jpg

unnamed_5_0.jpg

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ