Βουλή: Η "μάχη" για το Πολυνομοσχέδιο - ΔΕΙΤΕ LIVE

Σε εξέλιξη διαδήλωση στο Σύνταγμα

Η "μάχη" στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο έχει ήδη ξεκινήσει και απόψε θα κορυφωθεί με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αλλά και την ψήφιση των μέτρων. Εκπλήξεις δεν αναμένονται από τους κυβερνητικούς βουλευτές οι οποίοι θα υπερψηφίσουν τα δύσκολα μέτρα, ελπίζοντας πως αυτά ίσως δείξουν το φως στο τούνελ για το ελληνικό χρέος. Την ίδια ώρα, όλη η Βουλή θα είναι περικυκλωμένη από φορείς, συνδικάτα και ανθρώπους που διαμαρτύρονται για το νέο τέταρτο πακέτο σκληρών μέτρων ή το τέταρτο Μνημόνιο όπως το χαρακτηρίζουν κάποιοι. 

 Στόχος της κυβέρνησης και του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα είναι να υπεραμυνθεί των μέτρων που φέρνει στη Βουλή ως ο μοναδικός τρόπος για να ληφθεί μία γενναία απόφαση για το ελληνικό χρέος. Άλλωστε ο ίδιος δήλωνε στους δημοσιογράφους στη Βουλή αισιόδοξος σε τέτοιο βαθμό που, όπως είπε, δεν αποκλείεται να αναγκαστεί να φορέσει και γραβάτα.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να αποδείξει πως υπάρχει εναλλακτικός δρόμος για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την επιτροπεία, ενώ για πολλοστή φορά θα θελήσει να δείξει πως οι κυβερνητικές επιλογές είναι πλέον επικίνδυνες για την πορεία της χώρας. 

 

Διαβάστε επίσης