Οι προτεραιότητες των πολιτικών επιτελείων για το 2024 – Στις 9 Ιανουαρίου ανοίγει η Βουλή

Με ορίζοντα τη νέα χρονιά προγραμματίζουν πλέον τις κινήσεις τους τα επιτελεία των κομμάτων. Στην κυβέρνηση έχουν ρίξει το βάρος στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, ενώ τα άλλα κόμματα ετοιμάζουν την αντιπολιτευτική τους τακτική.

Μήνυμα ενότητας και σύμπνοιας στέλνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους απόδημους Έλληνες, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας, χωρίς καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων», υπογραμμίζει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Στους δύσκολους καιρούς μας η ενότητα και η σύμπνοια του ελληνισμού είναι η πιο ισχυρή μας δύναμη. Η πατρίδα μας αναγνωρίζει σε σας ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού της και προσβλέπει στις δημιουργικές σας δυνάμεις και στην ακλόνητη πίστη που έχετε στα κοινά μας ιδανικά».

Μεταρρυθμιστικό «Γκάζι» από την κυβέρνηση

“Ποδαρικό” στη νέα χρονιά με τρία κομβικά νομοσχέδια από την κυβέρνηση, με τον Πρωθυπουργό -στο τελευταίο υπουργικό της χρονιάς- να έχει στείλει σαφές μήνυμα τόσο για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, όσο και για τη συνεχή μάχη απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια.

Μέσα στον πρώτο μήνα του έτους, αναμένεται -κατά πληροφορίες- η ψήφιση των νομοσχεδίων:

-Για τους νέους ποινικούς κώδικες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

-Για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, με άμεση ισχύ από τις προσεχείς ευρωεκλογές και

-Το σχέδιο νόμου για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, μία μεταρρύθμιση η κυβέρνηση χαρακτηρίζει εμβληματική.

Οι γιορτές των πολιτικών αρχηγών

Με τη Βουλή να ανοίγει ξανά στις 9 Ιανουαρίου, σε εορταστικούς ρυθμούς κινούνται -ως είθισται- και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που θα ακούσει τα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν αποκλείεται να εκδράμει με την οικογένειά του για ολιγοήμερες διακοπές στην Ήπειρο.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα ακούσει τα κάλαντα νωρίς το πρωί στην Κουμουνδούρου και αμέσως μετά θα αναχωρήσει -μαζί με τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ– για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα περάσουν τις μέρες των Χριστουγέννων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε το πρωί το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου φιλοξενούνται παιδιά κατόπιν εισαγγελικής εντολής, άκουσε τα κάλαντα, αντάλλαξε ευχές και δώρα με τα παιδιά, χαρακτηρίζοντας “ιερή ευθύνη όλων” τη στήριξη και τη βοήθεια στους πιο αδύναμους. Όπως δήλωσε: «Σκεφτόμαστε κάθε μέρα τι θέλουμε για την καινούρια χρονιά και αυτό που θέλουμε είναι πραγματικά να μπορέσει η κοινωνία μας να δει καλύτερες μέρες, και πιστεύουμε ότι υπάρχει ιερή ευθύνη απ` όλους μας να βοηθήσουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας και ειδικά παιδάκια σαν κι αυτά εδώ στο Παίδων».

Χριστούγεννα στην Αθήνα θα κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης που θέτει τον στρατηγικό στόχο το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία, καθώς όπως τονίζει -σε συνέντευξή του- χρειάζεται μία άλλη πολιτική και ένας άλλος τρόπος διακυβέρνησης.

«Στρατηγικός μας στόχος είναι να ξαναγίνει ισχυρή η προοδευτική παράταξη και να νικήσει τη Νέα Δημοκρατία. Φιλοδοξούμε ένα ακόμη μεγάλο βήμα σε αυτήν την πορεία να γίνει στις ευρωεκλογές. Συνεπώς, ο αγώνας μας δεν περιορίζεται στο να πάρουμε απλώς τη δεύτερη θέση ή σε συγκεκριμένα ποσοστά. Θέλουμε να γίνουμε ο στρατηγικός αντίπαλος της συντήρησης στη χώρα μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην εφημερίδα των συντακτών.

Γιορτές στην Αθήνα και για τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, που θα ακούσει τα κάλαντα στον Περισσό.

Στη Θεσσαλονίκη με την οικογένειά του θα μεταβεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, όπως σχεδόν κάθε χρόνο.

Στην Αθήνα οικογενειακά, θα παραμείνει και η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

https://www.ertnews.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ