Πάτρα: Διεκόπη η δίκη του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη- 'Ανοιξε η Γούναρη- ΝΕΟΤΕΡΑ - ΦΩΤΟ

Αυξημένα τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ - Σήμερα η δίκη με την Χρυσή Αυγή

Νεώτερη ενημέρωση: 16.42: Διεκόπη πριν από λίγο η δίκη του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη και αναχώρησε ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί. Σε λίγο θα γίνει γνωστό το πότε θα συνεχιστεί.

Νεώτερη ενημέρωση: 16.26 Ολοκλήρωσαν τις καταθέσεις τους οι Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και η Αναστασία Τογιοπούλου. ΄Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται σε λίγο η δίκη να διακοπεί, πιθανότατα για την Τετάρτη.

Στην κατάθεσή της, η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη αναφέρθηκε στην στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την μη παραχώρηση χώρων και γενικότερη την μη διευκόλυνση δράσης της Χρυσής Αυγής, από τον Δήμο Πατρέων.

Νεώτερη ενημέρωση: 16.00 Αυτή τη στιγμή καταθέτουν οι μάρτυρες υπεράσπισης του Δημάρχου με πρώτη την  Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη. Θα ακολουθήσει η Αναστασία Τογιοπούλου, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας .

Μάρτυρες υπεράσπισης του Δημάρχου Πατρέων είναι επίσης και οι Δήμαρχοι Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος και Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας, Νίκος Παπάκος.

Θα ακολουθήσει η απολογία του Κώστα Πελετίδη, οι αγορεύσεις των δικηγόρων και εν συνεχεία το δικαστήριο θα αποσυρθεί για να συσκεφθεί.

Η Γούναρη παραμένει αποκλεισμένη έξω από τα Δικαστήρια,

Νεότερη ενημέρωση 11:51

 

Η δίκη ξεκίνησε. 

 

Νεότερη Ενημέρωση 10.50: " Περιμένω σήμερα από το δικαστήριο να κάνει το καθήκον του, δήλωσε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, περιμένοντας να ξεκινήσει η δίκη του.

Όπως πρόσθεσε, «περιμένω να σταθεί με τον πατραϊκό λαό, τον ελληνικό λαό, με τις παναθρώπινες αξίες και να σταματήσει την πορεία αυτών που δηλητηριάζουν και διχάζουν».

«Το θέμα δεν είναι ότι δικάζεται ο δήμαρχος Πατρέων, αλλά το σύνολο του πατραϊκού λαού που βρίσκεται σήμερα εδώ για να υπερασπιστούν τις πανανθρώπινες αξίες, να κτυπηθεί ο ρατσισμός και εκείνες οι απόψεις που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου μας», δήλωσε ο Κώστας Πελετίδης.

Ολόκληρη η δήλωση: 

«Σήμερα δεν δικάζεται ο Δήμαρχος Πατρέων, αλλά το σύνολο του Πατραϊκού λαού, που δεν θέλει να έχουμε εγκληματικές, ναζιστικές οργανώσεις, των οποίων τις πράξεις έχει ζήσει η ανθρωπότητα. Έχουμε κι εμείς βιώσει τι θα πει ναζιστική οργάνωση, με τα Προσφυγικά και τα Καλάβρυτα. Ο κόσμος που βρίσκεται εδώ σήμερα συγκεντρωμένος, το κάνει γιατί θέλει να υπερασπιστεί τις ανθρώπινες αξίες, να χτυπήσει το ρατσισμό κι εκείνες οι απόψεις που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή της πόλης.

Στο ερώτημα τι περιμένει από το Δικαστήριο, ο Δήμαρχος απάντησε: «Το καθήκον του. Το οποίο είναι να σταθεί με τον Ελληνικό, τον Πατραϊκό λαό και να σταματήσει την πορεία αυτών που στάζουν δηλητήριο, διχάζουν και αμαυρώνουν με τα εγκλήματά τους, την ζωή του τόπου μας».

Εν τω μεταξύ, παραμένει έξω από τα Δικαστήρια πλήθος που συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί για να υποστηρίξει αγωνιστικά τον Δήμαρχο Πατρέων, ο οποίος, υπενθυμίζεται ότι διώκεται ύστερα από μήνυση της Χρυσής Αυγής και να απαιτήσει να σταματήσει η δίωξή του και να αναλάβουν προς αυτή την κατεύθυνση πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες.

 

Στο μεταξύ, έξω από το δικαστικό μέγαρο βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί πολυπληθής συγκέντρωση συμπαράστασης στον δήμαρχο Πατρέων.

Νεότερη Ενημέρωση 10.37: Άρχισε η ακροαματική διαδικασία με κατηγορούμενο τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, μετά την μήνυση που υπέβαλλε σε βάρος του ο πρώην Βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Αχαΐας, Μιχάλης Αρβανίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, μάρτυρες υπεράσπισης του κ. Πελετίδης, είναι η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Αναστασία Τογιοπουλου,  ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας Νίκος Παπάκος και οι Δήμαρχοι Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος και Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος

Δικηγόροι του Δημάρχου Πατρέων, είναι οι: Κουκούλη, Τζαμαλούκα και Ελευθερίου

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Πελετίδης, διώκεται με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, γιατί υλοποιώντας αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, δεν έδωσε άδεια για πραγματοποίηση προεκλογικής φασιστικής σύναξης σε δημόσιο χώρο. 

Παράλληλα, δεν έδωσε μέσω των υπηρεσιών του Δήμου στοιχεία στην κεντρική οργάνωση της Χρυσής Αυγής για το πόσα παιδιά μεταναστών και σε ποιους σταθμούς φιλοξενούνται στην Πάτρα, μετά από επερώτηση που είχαν κάνει οι βουλευτές της Χ.Α στη Βουλή.

peletidis_tempo24.gr_.jpg

Πρώτη Ενημέρωση 9.19: Συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης Διονύση Πλέσσα, έφθασε πριν από λίγα λεπτά στα Δικαστήρια Πατρών, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, που δικάζεται σήμερα μετά από μήνυση της Χρυσής Αυγής.

Στο πλευρό του εκτός από συνεργάτες και νομικούς συμβούλους, μεταξύ άλλων βρέθηκε, o Βουλευτής του ΚΚΕ στην Αχαΐα Νίκος Καραθανασόπουλος και η Δημοτική Σύμβουλος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Όλοι μαζί για την Πάτρα". Βίβιαν Σαμούρη.

16753922_1097017150409704_704488379_n.jpg

peletidisi_dikastiria_tempo24.gr__0.jpg

Την ίδια ώρα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρα, μεγάλη είναι η συμμετοχή, εργαζόμενων του Δήμου, συνδικάτων και εκπροσώπων φορέων, στην συγκέντρωση συμπαράστασης προς τον Κώστα Πελετίδη.

16730865_1097017940409625_223536517_n.jpg

16736760_1097018050409614_204261789_n.jpg

16754184_1097018057076280_960600366_n.jpg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα: Στήριξη Πελετίδη από όλη την Ελλάδα για την σημερινή δίκη - Ποιοι Δήμοι και φορείς βρίσκονται στο πλευρό του

ΤΩΡΑ - Πάτρα: Κλειστή Μαιζώνος και Γούναρη - Σε εξέλιξη συγκέντρωση υπέρ Πελετίδη - "Αστακός" τα Δικαστήρια - ΦΩΤΟ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ