Προς "συμμαχία" αγρότες Αιγιάλειας και Δυτικής Αχαΐας για κοινά μπλόκα - Αντίστροφη μέτρηση για αποκλεισμό της Πατρών - Πύργου

Κάλεσμα - πρωτοβουλία του αγροτικού Συλλόγου Αιγίου

"Ανοιγμα" προς τους αγρότες της Δυτικής Αχαΐας, θα επιχειρήσει ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου με στόχο την συνεργασία για την ενίσχυση των κινητοποιήσεων τους στο Νομό, με το στήσιμο κοινών μπλόκων στις εθνικές οδούς Πατρών - Κορίνθου (στο ύψος του Αιγίου) και Πατρών - Πύργου (στο κόμβο της Κάτω Αχαΐας).

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, ο Πρόεδρος Γιάννης Μποδίωτης, αναμένεται να έρθει σε επικοινωνία με τον Αγροτικό Σύλλογο Δυτικής Αχαΐας, σε μια προσπάθεια συμπόρευσης και ενδυνάμωσης των κινητοποιήσεων των αγροτών της Αχαΐας.

Προς αυτή την κατεύθυνση και στην περίπτωση "συμμαχίας" αγροτών της Αιγιάλειας και της Δυτικής Αχαΐας, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες, να προγραμματιστεί "επέλαση" τους με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στο κέντρο της Πάτρας, αλλά και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ και του ΟΓΑ, στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα.

Την ίδια ώρα εξακολουθούν να βρίσκονται παρατεταγμένα κατά μήκος της Εθνικής Οδού Πατρών - Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, περίπου 70 τρακτέρ των αγροτών της Δυτικής Αχαΐας, με τις ώρες να μετρούν αντίστροφα για τον αποκλεισμό του δρόμου. Όπως εξηγεί ο γραμματέας του Συλλόγου Αγροτικής δυτικής Αχαΐας Δημήτρης Φλίγγος, η κατάσταση εκτός απροόπτου θα παραμείνει ως έχει μέχρι την Κυριακή, οπότε σε συνέλευση θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μπλόκο

Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες η κατάσταση εκτός απροόπτου θα παραμείνει ως έχει, έως την προσεχή Κυριακή, οπότε σε συνέλευση θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα μπλόκο.

Στο Αίγιο σήμερα οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν στις 12 το μεσημέρι παράτασταση διαμαρτυρίας στο Δασαρχείο, με αφορμή των χαρακτηρισμό ως δασικών, μεγάλου αριθμού αγροτικών εκτάσεων, όπως αυτό διαπιστώθηκε με την ανάρτηση των νέων δασικών χαρτών.

Ο τρίωρος αποκλεισμός της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών - Κορίνθου, συνεχίζεται με τους αγρότες να στήνουν το καθημερινό μπλόκο στο ύψος των βενζινάδικων στο Αίγιο και σήμερα από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ