Το Καλαμάκι «παίρνει» πίσω την παραλία του - Άμεσα έργα προστασίας από τη διάβρωση - ΦΩΤΟ

ευχαριστίες του συλλόγου στο δήμο δυτικής αχαΐας

Δρομολογούνται οι λύσεις των προβλημάτων στο Καλαμάκι Αχαΐας. Ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Παραλίας Καλαμακίου Κ. Αχαΐας Κωνσταντίνος Τσιτσιάς, αναφέρει, μιλώντας στη ΓΝΩΜΗ, ότι ήδη έχει πάρει το δρόμο της μελέτη για τη διάβρωση της ακτής.

Συγκεκριμένα όπως εξηγεί ο κ. Τσιτσιάς, η μελέτη που εκπονείται από το γραφείο του κ. Καπόπουλου ολοκληρώνεται τέλος του μήνα. Η δημοτική αρχή έχει ήδη γνωμοδοτήσει θετικά για το έργο το οποίο, αξίζει να αναφερθεί ότι θα καλύψει 1000 μέτρα ακτογραμμής (από το ύψος της ταβέρνας Ακρογιάλι μέχρι το Στάμακ). «Μάλιστα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον δήμαρχο δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου γιατί προώθησε το θέμα στην αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να φτάσουμε να μιλάμε πλέον για υλοποίηση», συμπληρώνει ο κ. Τσιτσιάς. Για να εξασφαλιστούν τα χρήματα για τη μελέτη που εκπονήθηκε, συνέβαλε κατά πολύ, η προσπάθεια ιδιώτη, όπως μας πληροφορεί ο κ. Τσιτσιάς. Ο συγκεκριμένος διατηρεί εξοχική κατοικία στην περιοχή και αγαπά πολύ τον τόπο. Σε ότι αφορά την υλοποίηση του έργου, ήδη έχει ξεκινήσει νέος αγώνας για να βρεθούν τα χρήματα, με τον σύλλογο να είναι ιδιαίτερα θετικός και ικανοποιημένος από τη μέχρι σήμερα προσπάθεια ιδιωτών αλλά και της δημοτικής αρχής στο σημείο που της είναι δυνατόν. 

Τέλος ο σύλλογος θα κόψει την πίτα του την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 11:30πμ στο κέντρο Πυθάρι, όπου εκεί θα αναφερθούν και περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο που θα αποκαταστήσει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής (φωτογραφίες και ρεπορτάζ είχε παρουσιάσει παλαιότερα η ΓΝΩΜΗ). Τέλος, ο κ. Τσιτσιάς, σημειώνει ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν και εργασίες για την κατασκευή πλατείας σε χώρο που έχει παραχωρήσει η 116 Πτέρυγα Μάχης Αράξου, γεγονός που αποτελούσε δέσμευση του δημάρχου. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ