Πάτρα: Με ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Αποστόλου Ανδρέα - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

Με τη λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της Ιερής εικόνας του Αποστόλου Ανδρέα, κορυφώνονται αυτήν την ώρα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια. Η Πάτρα τιμά και γιορτάζει τον Πολιούχο της Άγιο Ανδρέα.

 

 

Παρά το τσουχτερό κρύο χιλιάδες πιστών έχει κατακλύσει τον Ιερό Ναό, τόσο στο εσωτερικό, όσο και τον προαύλιο χώρο του. Όλοι μαζί ακολουθούν τη λιτανεία που εξελίσσεται στους δρόμους της πόλης. Δείτε εδώ βίντεο.

 

Δείτε εδώ βίντεο

Στην Θεία Λειτουργία, σήμερα  ανήμερα της εορτής, στην Πάτρα παρίστανται οι προσκεκλημένοι του Μητροπολίτου Χρυσόστομου, 10 αρχιερείς: Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Αρτης Καλλίνικος, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος, Ιερισσού Αγίου Ορους και Αρδαμερίου Θεόκλητος, Φωκίδος Θεόκτιστος και ο πατρινής καταγωγής Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος. Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών και το Βοηθό Επίσκοπο κ. Χρύσανθο, συνολικά στις λατρευτικές εκδηλώσεις του διημέρου οι αρχιερείς θα είναι 12.

Ο Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος χοροστάτησε χθες στην Ιερά Αγρυπνία, μετά τον Εσπερινό στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, συνοδεία του Μητροπολίτη Πατρών και του Βοηθού Επισκόπου Κερνίτσης.

Πλήθη πιστών συρρέουν στο ναό, ενώ σήμερα αναμένεται να κορυφωθεί και το ιερό προσκύνημα των πιστών προς ευλογία της Τιμίας Κάρας, που έχει τοποθετηθεί από την Κυριακή στο μέσον του νέου ναού του Αγίου Ανδρέου.

Την Τίμια Κάρα και την Ιερά Εικόνα συνόδευσαν στη λιτανεία πολιτικά και στρατιωτικά τμήματα.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ