Πάτρα: Η μάχη των τιμών στην τοπική αγορά - Πρεμιέρα σήμερα για τις ενδιάμεσες, φθινοπωρινές εκπτώσεις

ανοικτά την Κυριακή τα καταστήματα

 Σε αναμέτρηση μεταξύ των εμπορικών επιχειρήσεων τείνει να εξελιχθεί η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων, καθώς αυτό που παρατηρείται είνια ένας καταιγισμός ειδοποιήσεων από αλυσίδες ή και μικρότερα καταστήματα για τις μειωμένες τιμές που ισχύουν από σήμερα. Στόχος είναι τα μειωμένα διαθέσιμα των καταναλωτών. Κάθε κατάστημα διεδκικεί μερίδιο εξ αυτών και όποιος προλάβει!

Με κρατήσεις εμπορευμάτων για την περίοδο των εκπτώσεων ή  μεμηνύματα για τις προσφορές 20% έως 30% που ισχύουν από σήμερα η τοπική αγορά προσπαθεί να δελεάσει τους καταναλωτές, γνωρίζοντας εξ αρχής ότι τα ψώνια θα είναι περιορισμένα. Η προσπάθεια πάντως γίνεται με κάθε τρόπο και ο ανταγωνισμός είναι εμφανής.

Σήμερα Τρίτη 1 Νοεμβρίου αρχίζει το δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ενώ την Κυριακή 6 Νοεμβρίου τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά.

Με την ευκαιρία της διενέργειας των φθινοπωρινών ενδιάμεσων εκπτώσεων από σήμερα 1η Νοεμβρίου που θα λήξουν στις 10 Νοεμβρίου 2016, ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας, έδωσε οδηγίες και διευκρινίσεις στα μέλη του, για την έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων όσο και για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή αυτών.

Υπενθυμίζει ότι η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή είναι προαιρετική και θέση του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας είναι οι Κυριακές να είνια περιορισμένες.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ