Τουρκία: Έκρηξη στην Αττάλεια (ΝΕΟΤΕΡΑ)

στο πάρκινγκ του επιμελητηρίου

Νεότερη ενημέρωση 11.13' Από την έκρηξη σε πάρκινγκ του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου στηνΑττάλεια τραυματίστηκαν 10 εώς 12 άτομα, ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης Μεντερές Τουρέλ στο δίκτυο NTV.

Πρόσθεσε ότι οι τραυματισμοί προκλήθηκαν από θραύσματα τζαμιών επισημίνοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνει λόγος για «τρομοκρατική ενέργεια».

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι η έκρηξη έσπασε τα τζάμια των γύρω κτιρίων και άφησε ανθρώπους αιμόφυρτους ενώ δημοσιογράφος του πρακτορείου Dogan ανέφερε ότι ένα αυτοκίνητο ανατινάχθηκε.

Πρώτη ενημέρωση 09.57'

Συναγερμός σήμανε στην Τουρκία μετά από έκρηξη κοντά στο εμπορικό επιμελητήριο στην Αττάλεια Στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά ασθενοφόρα και ισχυρότατες δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας.

Ο δήμαρχος της πόλης  δήλωσε ότι η έκρηξη μπορεί να οφείλεται σε ατύχημα, κάνοντας λόγο για τραυματισμούς που δεν απειλούν ζωές, μετέδωσε το CNN Turk.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο πάρκινγκ του επιμελητηρίου στις 08:50.  Από την έκρηξη είναι βέβαιο ότι υπάρχουν ζημιές σε κτήρια και πέραν του εμπορικού επιμελητηρίου. Οι αστυνομικές αρχές πάντως, αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, κάνουν λόγο για έκρηξη που έχει χαρακτηριστικά τρομοκρατικής επίθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ