Πάτρα: 200 κλήσεις με το "καλημέρα" του Συστήματος της Ελεγχόμενης Στάθμευσης στο κέντρο της πόλης!

στα ίδια επίπεδα κινήθηκε και η δεύτερη μέρα

Ούτε δέκα, ούτε είκοσι! Αλλά 200 περίπου κλήσεις βεβαίωσε η Τροχαία, τη Δευτέρα, στην ... πρεμιέρα της εφαρμογής του μέτρου της Ελεγχόμενης Στάθμευσης στο κέντρο της Πάτρας.

Στα πρώτα 24ωρα φαρμογής του μέτρου, ο δήμος έγινε δέκτης παραπόνων, αλλά και αντιδράσεων από Πατρινούς που εισέπραξαν κλήσεις για την ελεγχόμενη στάθμευση.

Στην πλειοψηφία τους υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν και ότι πίστευαν ότι εξακολουθεί να ισχύει η πιλοτική εφαρμογή. Έστω όμως αν αυτά συνέβησαν την πρώτη μέρα, θα περίμενε κανείς περισσότερη συμμόρφωση τη δεύτερη. Μάταια όμως, ίδια εικόνα και χθες Τρίτη. Ενδεχομένως να ήταν και περισσότερες οι κλήσεις... Παράλληλα, πολίτες εκτιμούν ότι δεν είναι λειτουργικό το σύστημα με τις κάρτες και η αναζήτησή τους στα σημεία πώλησης σε ώρα αιχμής. 

Η ίδια εικόνα όπως και τις προηγούμενες μέρες. Διπλοστάθμευση στη Μαιζώνος, αυτοκίνητα σταθμευμένα χωρίς να εισιτήριο στην Κορίνθου, από Μιαούλη έως Γούναρη, αλλά και στη Μαιζώνος είναι η εικόνα που παρουσιάζει η πόλη σήμερα το πρωϊ, δείχνοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για διόρθωση του χθεσινού ...λαθους.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την προηγούμενη Πέμπτη, σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και στελέχη της Δημοτικής Αρχής ανακοίνωσαν ότι από Δευτέρα 17 Οκτωβρίου ξεκινά η κανονική εφαρμογή του μέτρου για τον περιορισμό της στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. Πλην όμως αυτό δεν έγινε ευρέως γνωστό, όπως υποστηρίζουν οι "παραβάτες", ιότι μεσολάβησε Σαββατοκύριακο.

Πάντως η Δημοτική Αρχή εμφανίζεται κάθετη ότι δεν παίρνει πισω κλήσεις που κόπηκαν, λόγω υπέρβασης του χρόνου στάθμευσης στο κέντρο.

Υπενθυμίζεται ότι η πλήρης εφαρμογή του συστήματος χρονικού περιορισμού στάθμευσης ισχύει σε τμήμα του ιστορικού κέντρου της Πάτρας και συγκεκριμένα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Ζαΐμη - Όθωνος Αμαλίας - Τσαμαδού - Καραϊσκάκη - Ζαΐμη.

Οι χρονοκάρτες αξίας 30 λεπτών, είναι διαθέσιμες για τους οδηγούς σε 51 σημεία της πόλης.

Οι ζώνες στάθμευσης είναι δύο: Μία ώρα και δύο ώρες.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Η ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΟΥΣ:
Ø Κανακάρη, Κορίνθου, Μαιζώνος στο τμήμα τους από Κολοκοτρώνη έως Γούναρη
Ø Κολοκοτρώνη, Ερμού, Πατρέως, Βότση, Φιλοποίμενος, στο τμήμα τους από Καραϊσκάκη έως Αγίου Ανδρέου
Ø Αγίου Νικολάου, από Κορίνθου έως Καραϊσκάκη

ΓΙΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Η ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΟΥΣ:
Ø Καραϊσκάκη, Αγίου Ανδρέου, στο τμήμα τους από Τσαμαδού έως Ζαΐμη
Ø Κανακάρη, Κορίνθου, Μαιζώνος, στο τμήμα τους από Τσαμαδού έως Γούναρη και από Κολοκοτρώνη έως Ζαΐμη
Ø Μπουμπουλίνας, από Γούναρη έως Μιαούλη
Ø Όθωνος Αμαλίας, από Αράτου έως Τσαμαδού
Ø Γεροκωστοπούλου, Πατρέως, Παντανάσσης, Βότση, Φιλοποίμενος, Γούναρη, στο τμήμα τους από Αγίου Ανδρέου έως Όθωνος Αμαλίας
Ø Αράτου, Ζαΐμη, Μιαούλη, Τσαμαδού, από Καραϊσκάκη έως Όθωνος Αμαλίας

Το μέτρο ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή για τις ώρες 08:00-14:00 και 17:00-21:00 και Σάββατο 08:00-14:00.

Τις κάρτες οι οδηγοί μπορούν να τις προμηθευτούν από επιλεγμένα καταστήματα.

Πάνω στην κάρτα ο δημότης θα σημειώνει ξύνοντας τα κατάλληλα σημεία της κάρτας, την ημερομηνία και την ώρα στάθμευσης του οχήματος και στην συνέχεια θα το τοποθετεί σε εμφανές σημείο του αυτοκινήτου.

Μετά την παρέλευση του χρονικού ορίου ο δημότης θα υποχρεούται να μετακινήσει το όχημα εκτός της περιοχής μεγίστου ορίου στάθμευσης, αφού δεν θα έχει ξανά το δικαίωμα να σταθμεύσει το όχημα εντός της ημέρας στην συγκεκριμένη περιοχή.

Στην παραλιακή, θα λειτουργεί ένας μεγάλος χώρος (πάρκινγκ Γ. Καλεντζώτης - ΝΟΠ - Φάρος), από τον οποίο σε ελάχιστα λεπτά, λεωφορεία θα μεταφέρουν οδηγούς και επιβάτες των Ι.Χ. στο κέντρο (στάση Γούναρη και Αγίου Νικολάου).

Διαβάστε επίσης