Το Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ΦΩΤΟ

Αννα Στράτου - Λίνα Νικολακοπούλου - Αντώνης Δ. Σκιαθάς

Το Patras World Poetry Festival μετά τη συμμετοχή του στο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας με το οποίο είναι αδελφοποιημένο και τη συμμετοχή του στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Λονδίνου, συνεχίζει την εξωστρεφή πολιτιστική πολιτική του στην 20th Thessaloniki International Book Fair.

Το Γραφείο Ποιήσεως με την παρουσία του αυτή θα δημιουργήσει το πλαίσιο συνεργασιών, τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο, συνομιλώντας σε προγραμματισμένες συναντήσεις με ποιητές και ποιήτριες στα εθνικά περίπτερα των αντίστοιχων αντιπροσωπειών.

Ενδυναμώνοντας έτσι το τοπόσημο πολιτισμού της Δυτικής Ελλάδας, που είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας. Στο Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας, που δημιουργήθηκε από τους παράγοντες του Φεστιβάλ της Πάτρας, καταγράφηκαν οι τάσεις της ποιητικής τέχνης στο σύγχρονο κόσμο.

Ο πρόεδρος του Γραφείου Ποιήσεως Αντώνης Σκιαθάς τόνισε ότι η διεθνής αναγνωρισιμότητα του Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας, διαμορφώνει τον πολιτιστικό ορίζοντα της Δυτικής Ελλάδας στον χώρο της λογοτεχνίας. Αυτό οφείλεται στο υψηλό επίπεδο τέχνης που δημιουργεί, όπως και στη στήριξη των οικονομικών – αυτοδιοικητικών παραγόντων της Δυτικής Ελλάδας αλλά και στους εθνικούς χορηγούς πολιτισμού που το στηρίζουν.

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας, θα πραγματοποιηθεί σε πολιτιστικά τοπόσημα της Δυτικής Ελλάδας από 10 – 22 Σεπτεμβρίου 2024. Οι ποιητικές αναγνώσεις θα πραγματοποιηθούν από 19 – 22 Σεπτεμβρίου 2024. Σημαντική προσθήκη στη φετινή διοργάνωση που τιμά τα 200 χρόνια από το θάνατο του ποιητή Λόρδου Βύρωνα στο Μεσολόγγι, είναι η συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς συμμετέχοντες ποιητές και συμμετέχουσες ποιήτριες θα επισκεφθούν σχολικές μονάδες της περιοχής και θα δημιουργήσουν στους μαθητές και τις μαθήτριες, σε συνεργασία με τους διδάσκοντες εκπαιδευτικούς, τα αντίστοιχα workshop που αφορούν το μάθημα της λογοτεχνίας.

Alexander Mexis - Marianne Chatzaras - Ευτυχία Αλεξάνδρου Λουκίδου - Αντώνης Δ. Σκιαθάς - Ειρήνη Ρηνιώτη

Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος - Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου - Νάσος Βαγενάς - Αντώνης Δ. Σκιαθάς