Οικόπεδο που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ ζητά ο δήμος δυτικής Αχαΐας για να το αξιοποιήσει

να γίνει πλατεία

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Αχαΐας ζητά την παραχώρηση ακινήτου από το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. Α.Ε. που βρίσκεται στο  κέντρο του οικισμού Λάππα  προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος πρασίνου και αναψυχής.

Το συγκεκριμένο ακίνητο  με το εντός αυτού κτίσμα είχε παραχωρηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης  για την στέγαση του Αστυνομικού Σταθμού Λάππα. Μετά την παύση λειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού το ακίνητο επανήρθε στην κυριότητα του Υπουργείου Οικονομικών. Παρόλα αυτά , ανέκαθεν το εν λόγω ακίνητο λόγο και της πρότερης χρήσης του αποτελούσε και αποτελεί κοινόχρηστο χώρο του οικισμού Λάππα, χρησιμοποιούμενο και ως πλατεία, αφού βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού και αποτελεί το μόνο ελεύθερο χώρο εντός του οικισμού. Το 2009 ο Δήμος Λαρίσου είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον για την απόκτηση του ακινήτου με την 231/2009 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία ζητούσε παραχώρηση του ακινήτου. Επιπρόσθετα την 1η Οκτωβρίου 2012 με έγγραφό του προς την Κ.Ε.Δ. ο πρώην δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, ζητούσε την παραχώρηση του ακινήτου προκειμένου μετά την κατεδάφιση του παλαιού κτίσματος που βρίσκεται εντός αυτού να δημιουργηθεί χώρος πρασίνου και αναψυχής.

«Επικαιροποιούμε ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και ζητούμε την παραχώρηση του οικοπέδου προς το Δήμο Δυτικής Αχαΐας ώστε να το αξιοποιήσουμε προς όφελος των κατοίκων του χωριού. Περιμετρικά του συγκεκριμένου χώρου κατασκευάζεται το νέο σχολείο, αναπαλαιώνεται το «παλαιό παλάτι του Βασιλιά» και αναβαθμίζεται ο χώρος που στεγάζεται ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς. Ως εκ τούτου και αφού αναδιαμορφώνεται όλο το κέντρο του χωριού          και αλλάζει η εικόνα του,  επιβάλλεται να μας παραχωρηθεί το οικόπεδο για να το   αξιοποιήσουμε και να το παραδώσουμε στην τοπική κοινωνία.. ……. Άλλωστε ό, τι αποτελεί το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας για την πόλη - το οποίο παραχώρησε το ΤΑΙΠΕΔ στην τοπική κοινωνία -  αποτελεί  και το συγκεκριμένο ακίνητο για την κωμόπολη  Λάππα….» τονίζει ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας  κ. Χρήστος Νικολάου.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ