Πάτρα: Απεβίωσε ο Δημήτρης Σκιαθάς σε ηλικία 83 ετών - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Τη Δευτέρα η κηδεία του

Νεότερη ενημέρωση 21.40'  Το απόγευμα της Παρασκευής 9.9.2016 και ώρα 5:45 μ. μ. έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της αριστεράς Δημήτρης Σκιαθάς σε ηλικία 83 ετών.

Ο πατρινός συμπολίτης, γεννημένος στις 25 Μαρτίου 1933 στην Αιδηψό Ευβοίας, από μικρός συμμετείχε στους αγώνες του λαού μας.

Ορφάνεψε από πατέρα μόλις 14 μηνών και με τη μητέρα του Μαρία και το μεγαλύτερο αδερφό του Νίκο πάλεψαν μόνοι τους τη ζωή. Τα δύσκολα μετεμφυλιακά χρόνια και αφού έχασε τη μητέρα του στην εφηβεία, αναγκάστηκε να φύγει από τη γενέτειρά του για την Αθήνα.

Νεαρός ακόμα εντάχθηκε στο εργατικό κίνημα και ζυμώθηκε στα ιδεώδη και τα ιδανικά μιας ελεύθερης Δημοκρατικής Ελλάδας.

Στα χρόνια της επταετίας πιάστηκε βασανίστηκε για τις ιδέες του.

dimitris_skiathas.jpg

Τα μαρτύρια που υπέστη τον «προίκισαν» με προβλήματα υγείας, με τα οποία «συναντήθηκε» στα επόμενα χρόνια της ζωής του.

Η μεταπολίτευση τον βρήκε ενταγμένο στις γραμμές του ΚΚΕ, χωρίς σε κανένα σημείο της κομματικής του ζωής να παρεκκλίνει από τις αρχές του δικαίου και της αλληλεγγύης.

Εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Πάτρα το 1992 με τη σύζυγό του (για 58 ολόκληρα χρόνια) Ράμπελα, για να βρίσκεται κοντά στους γιους του, εκπαιδευτικούς στο επάγγελμα, Αντώνη και Κυριάκο.

Ο μπάρμπα- Μήτσος, όπως συνήθιζαν να τον αποκαλούν, από τις πρώτες μέρες που ήρθε στην αχαϊκή πρωτεύουσα ήταν αγαπητός στους φίλους του και σ’  όσους τον γνώριζαν.

Διακρίθηκε για την τιμιότητά του, για την αγάπη του στο συνάνθρωπο και τους αγώνες του για τα δίκαια της εργατικής τάξης.

Μέχρι την ύστατη στιγμή του ήταν παράδειγμα σεβαστού πατέρα. Δυστυχώς τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια τον οδήγησαν στο θάνατο. Ο Δημήτρης Σκιαθάς μέχρι την τελευταία του στιγμή υπήρξε «Άνθρωπος».

Η κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πατρών και η ταφή του στο κοιμητήριο του Αγίου Μηνά Λεύκας. Η οικογένειά του παρακαλεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο Χαμόγελο του Παιδιού. 

Διαβάστε επίσης