"Καρατομούν" στελέχη και στο νοσοκομείο του Ρίου, εάν δεν είναι κομματικά αρεστοί

μετα τις καταγγελίες για ανάλογα περιστατικά στο νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας" Επιστολη της ποεδην

Δεν ειναι μόνο οι κομματικές διώξεις στο νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας" που ξεκίνησε η νέα διοίκηση αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της και καταγγέλλουν εργαζόμενοι και γιατροί, αλλά και στο νοσοκομείο του Ρίου.

Οπως ανέφερε , μιλώντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ Πάτρας 105,3 ο πρόεδρος της τριμελούς επιτροπής των γιατρών του "Αγ. Ανδρέα" Γιώργος Κακούρης αντίστοιχες διώξεις έχουν υποστεί και στελέχη του ΠΠΝΠ, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας, η οποία καρατομήθηκε ,μόλις ο νέος διοικητής ανέβαλε.

Γιωργός Κακούρης

 

Για το ζήτημα πάντως οι γιατροί είναι σε ευθεία συνεννόηση με το σωματείο εργαζομένων και τον πρόεδρό του Κώστα Πετρόπουλο, ώστε να ξκινήσουν κοινές δράσεις για να τερματιστεί η απαράδεκτη κατάσταση των επιλογών βάση κομματικής ταυτότητας.

Ενδέχεται μάλιστα να γίνει τις επόμενες ημέρες και παράσταση διαμαρτυρίας προς το διοικητή του ιδρύματος.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

Εξάλλου επιστολή στο διοικητή του νοσοκομείου "Αγ. Ανδρέας" απέστειλε η ΠΟΕΔΗΝ τονίζοντας πως αν δεν αποκατασταθεί η νομι΄μότητα θα υπάρξουν κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην επιστολή:

Κύριε Διοικητά,

            Με το Ν.4369/2016 καθορίζεται ο νέος τρόπος επιλογής Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων στη Δημόσια Διοίκηση.

Το άρθρο 30 του Ν.4369/2016 αναφέρει:

Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου

α) Έως την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου ή ειδικών διατάξεων, καθήκοντα προϊσταμένων εξακολουθούν να ασκούν οι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου προϊστάμενοι.

β) Η θητεία των ανωτέρω προϊσταμένων λήγει αυτοδικαίως με την επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου.       

            Ως εκ τούτου από 27 Φεβρουαρίου 2016 και μέχρι τη συγκρότηση των Συμβουλίων Κρίσης και Επιλογή των Προϊσταμένων, εξακολουθούν να ασκούν καθήκοντα οι υφιστάμενοι Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων.

            Σύμφωνα με το Ν.3329/2005 άρθρο 7 παρ.13 και την υφιστάμενη Νομοθεσία για την επιλογή – ανάθεση - τοποθέτηση Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων (3528/2007, 3839/2010, 4024/2011, 4275/2014, 4369/2016), οι Διοικητές των Νοσοκομείων έχουν το δικαίωμα να συμπληρώσουν με ανάθεση τις κενές θέσεις Προϊσταμένων.

Ασφαλώς δεν έχουν δικαίωμα οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων έως τη συγκρότηση των Υπηρεσιακών οργάνων κρίσης του Ν. 4369/2016, να καθαιρέσουν προϊσταμένους οργανικών Μονάδων προκειμένου να τοποθετήσουν τους κολλητούς τους με ρουσφετολογικά και κομματικά κριτήρια.

Ως εκ τούτω ζητάμε να μην προχωρήσετε στην καθαίρεση Υπηρεσιακών στελεχών στο Νοσοκομείο σας, που ασκούν καθήκοντα Προϊσταμένων οργανικών Μονάδων οποιουδήποτε επιπέδου, καθ’ ότι είναι προδήλως  παράνομη και να ανακαλέσετε την απόφαση αντικατάστασης της Διευθύντριας και Τομεάρχης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Σας κοινοποιούμε σχετικό έγγραφο που αποστείλαμε στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τον Υπουργό Υγείας.

Θα οργανώσουμε κινητοποιήσεις για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                              ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ