Θρηνεί η Ιταλία: Τα δάκρυα της συζύγου του Ρέντσι, ένα γράμμα στην Τζούλια και ο πιστός σκύλος - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σπαραγμός και οδύνη στις κηδείες των θυμάτων στην περιφέρεια Μάρκε

Παντού δακρυσμένα πρόσωπα. Συγγενείς των νεκρών από τον φονικό σεισμό που συγκλόνισε την Ιταλία τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης (24.08.2016) συγκεντρώθηκαν σε ένα γυμναστήριο στο Άσκολι Πιτσένο, στους πρόποδες των Απεννίνων για να αποχαιρετίσουν για πάντα τους αγαπημένους τους.

Ανθρώπους που καταπλακώθηκαν από τα σπίτια τους εξαιτίας του σεισμού των 6,2 Ρίχτερ που βύθισε την Ιταλία στο πένθος. Ο προσωρινός απολογισμός έχει ανέβει στους 290 νεκρούς. Οι αγνοούμενοι είναι άγνωστοι πόσοι είναι. Και όσο περνούν οι ώρες, οι ελπίδες να εντοπιστούν ζωντανοί στα ερείπια, λιγοστεύουν.

Τραγικές φιγούρες, άλλες μαυροντυμένες, άλλες όχι. Δακρύζουν για τους αγαπημένους που χάθηκαν σε μια στιγμή. Παρόντες ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αγκνέζε, η οποία δεν σταμάτησε στιγμή να σκουπίζει τα δάκρυα από τα μάτια της. Ο Ιταλός πρωθυπουργός αγκάλιασε πολλούς από τους συγγενείς των νεκρών, σε μια προσπάθεια να τους παρηγορήσει. Πως είναι αυτό δυνατό όταν ξέρεις πως δεν θα ξαναδείς τον δικό σου άνθρωπο.

italy_kideies13.jpg

Μόνο που ο πρωθυπουργός της Ιταλίας δεν πέρασε εύκολα. Αποχωρώντας από το γυμναστήριο όπου έγινε η τελετή, κάποιοι τον αποδοκίμασαν. Η αποκάλυψη πως η κυβέρνηση «έκοψε» κονδύλια 45 εκατ. ευρώ από τα αντισεισμικά κονδύλια αλλά και το ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες ήξεραν πως τα περισσότερα κτίρια στο Αματρίτσε ήταν ετοιμόρροπα δεν πέρασε απαρατήρητη από κανέναν. Όση θλίψη κι αν ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του Ιταλού πρωθυπουργού!

Ανάμεσα στα 35 φέρετρα της Αρκουάτα και της Πέσκαρα ντελ Τρόντο, το μικρό ανήκει στην εννιάχρονη Τζούλια, το σώμα της οποίας προστάτευσε την αδελφή της Τζιόρτζια, πέντε ετών. Το μικρό κοριτσάκι ήταν από τους τελευταίους ανθρώπους που βγήκαν ζωντανοί από τα ερείπια. Πάνω στο λευκό φέρετρο της Τζιόρτζια, κολλημένο ένα σημείωμα. Ήταν από έναν διασώστη που της ζητούσε συγγνώμη γιατί άργησαν να τη βρουν και ίσως αυτό να της στοίχισε τη ζωή.

cq4di2fxyaalwer_0.jpg

Συγκλονιστική και η εικόνα ενός σκυλάκου, ενός καφέ κόκερ που δεν έφυγε ούτε στιγμή δίπλα από το φέρετρο του αφεντικού του. Πιστός μέχρι την τελευταία ώρα.

italy_kideies26.jpg

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ 
Φωτογραφίες: Reuters, ANSA / ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ