Πάτρα: Διαγράμμιση για την ελεγχόμενη στάθμευση - Το πρώτο βήμα για την εφαρμογή των κυκλοφοριακων μέτρων

ξεκιναει συντoμα η πιλοτικη εφαρμογη

Με διαγράμμιση που ξεκινάει από την Κυριακή στην Κορίνθου και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, επανέρχεται η ελεγχόμενη στάθμευση στην Πάτρα, με τη μορφή "ξυστού". Ή από τη μια άκρη της πόλης ως της άλλη έχουν τοποθετηθεί προετιδοποιητικές ανακοινώσεις για τις εργασίες διαγράμμισης που θα ξεκινήσουν κυριακάτικα, προκειμένου να μην ενοχληθεί η πόλη κατά τις καθημερινές ώρες αιχμής.

"Προχωράμε, με εγκεκεριμένα τα κυκλοφοριακά μέτρα στο σύνολό τους" δήλωσε στο tempo24.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος, θυμίζοντας το "πακέτο" των μέτρων που έχει εγκριθεί από το Δημοτικό συμβούλιο.

Στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής είναι το πλήρες "πακέτο" των μέτρων να εφαρμοστεί μέσα στο καλοκαίρι. Το  πρώτο στάδιο θα είναιπερίοδος προσαρμογής, που θα συνοδεύεται από την απαραίτητη καμπάνια. Στόχος είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχουν εναρμονιστεί πλήρως οι χρήστες, αλλά και οι υπηρεσίες.

Το σύστημα θα λειτουργήσει στην αρχή πιλοτικά, για λιγότερο από ένα μήνα ώστε να περάσει στις κυκλοφοριακές συνήθειες των χρηστών του, και στη συνέχεια θα λειτουργήσει κανονικά. Δηλαδή, επανέρχεται η ελεγχόμενη στάθμευση με άλλο όμως χαρακτήρα σε σχέση με το παρελθόν. Χαμηλό αντίτιμο, συμβολικό  με κάρτες …"ξυστό", που θα αγοράζουν οι οδηγοί από τα σημεία πώλησης,  και πρόστιμα μετά την παρέλευση του διωρου χρόνου στάθμευσης.

Τα πάρκινγκ της λιμενικής ζώνης θα λειτουργήσουν πιθανότατα από το Δήμο Πατρέων, χωρίς να έχει αποκλειστεί οριστικά η εκδοχή του ιδιώτη, ενώ "κλειδί" για την υλοποίηση του σχεδιασμού είναι η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των αστικών συγκοινωνιών της Πάτρας. Στα αστικά λεωφορεία της Πάτρας βλέπουμε ήδη να ...τρέχει το σλόγκαν "Στην κυκλοφορία η λύση είναι η συγκοινωνία"

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ