Ο καλύτερος φίλος της ακροδεξιάς

του δημητρη αβραμιδη

Η τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, ανήμερα της εθνικής γιορτής των Γάλλων-πτώση της Βαστίλης, κόστισε ογδόντα νεκρούς και μερικές δεκάδες τραυματίες.

Δεν ξέρω τι ακριβώς πιστεύουν οι δράστες αυτών των επιθέσεων. Ξέρω όμως καλά το αποτέλεσμα της δράσης τους. Ενισχύουν τις ακροδεξιές, ξενόφοβες και ρατσιστικές τάσεις σε όλη την Ευρώπη. Όταν κάθε τρεις και λίγο σε σκοτώνουν αναίτια και μαζικά, αρχίζεις να παρακολουθείς προσεκτικά αυτούς που ζητούν μαζικές απελάσεις των ξένων. Και αυτό ήδη συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη, τα στοιχεία είναι γνωστά, ας μην τα επαναλάβουμε.

Αλλά αυτοί που ζητούν μαζικές απελάσεις των ξένων, δεν περιορίζονται μόνο σ’ αυτό. Ζητούν κι άλλα πράγματα εξίσου επικίνδυνα. Είναι ορκισμένοι εχθροί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οπαδοί ενός παρωχημένου έθνους-κράτους, δεν έχουν σε μεγάλη υπόληψη την ίδια τη Δημοκρατία και εμφορούνται από ένα αυταρχικό τρόπο σκέψης και δράσης. Ποιος πιστεύει ότι η Γαλλία και κατ’ επέκταση η Ευρώπη θα είναι καλύτερα αν στη Γαλλία επικρατήσει η Λε Πεν και το Εθνικό Μέτωπο; Αλλά η Λε Πεν και το Εθνικό Μέτωπο έχουν ένα ανεπανάληπτο σύμμαχο. Όλους αυτούς τους φανατικούς ισλαμιστές που τρομοκρατούν τη γαλλική, και όχι μόνο, κοινωνία με πολύνεκρες επιθέσεις.

Η πτώση της Βαστίλης σκόρπισε ένα βαθιά απελευθερωτικό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη. Η επίθεση στη Νίκαια προκαλεί το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Ας προετοιμαστούμε, όσο είναι κι αν είναι δυνατόν, για τα χειρότερα που θα ακολουθήσουν.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ