Δυτ. Ελλάδα: Άδεια ράφια στο Μαρινόπουλο, ανησυχία στους εργαζόμενους - Αβέβαιο πόσο θα αντέξει η εταιρία

δεν δίνουν πίστωση οι προμηθευτες

Νέος εφιάλτης πάνω από τον όμιλο Μαρινόπουλου και τους χιλιάδες εργαζόμενους, καθώς τα ράφια άδειασαν και πάλι στα καταστήματα της αλυσίδας σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, εξαιτίας των δυσκολιών που υπάρχουν στις συναλλαγές.

Προμηθευτές αρνούνται να συνεργαστούν με πίστωση και ζητούν εξόφληση τοις μετρητοίς, κάτι στο οποίο αδυνατεί να αντεπεξέλθει ο όμιλος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημαντικές ελλείψεις, οι οποίες  απομακρύνουν τους καταναλωτές που ζητούν επάρκεια προϊόντων και καλές τιμές.

Υπό το βαρύ κλίμα που διαμορφώνεται τα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος  υπολειτουργούν, με τα ράφια άδεια, τους εργαζόμενους σε πραγματικά δύσκολη κατάσταση , με έκδηλο τον προβληματισμό αν η επιχείρηση μπορεί να αντέξει μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου η εταιρία, δεδομένου ότι έως τότε βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτές τις αιτήσεις προσωρινής προστασίας που κατέθεσε ο όμιλος «Μαρινόπουλος ΑΕ».

Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά απαγορεύονται οι διαδικασίες κατασχέσεων από τους πιστωτές του ομίλου, ενώ απαγορεύεται οποιαδήποτε μεταβολή οικονομικών στοιχείων των επιχειρήσεων του ομίλου, καθώς και κάθε διάθεση ακινήτου αλλά και εξοπλισμού.

Διαβάστε επίσης