Αχαΐα: Στον "αέρα" οι εργαζόμενοι της "Μαρινόπουλος" - Την 1η Ιουλίου η συζήτηση της αίτησης πτώχευσης - Τι δηλώνει το Υπουργείο Εργασίας

Αγωνία για συνολικά 13.000 απασχολούμενους και 3.000 προμηθευτές

Στο ζενίθ η αγωνία για το εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων των υποκαταστημάτων της "Μαρινόπουλος Α.Ε" που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα και την ευρύτερη περιφέρεια.

Η αναμονή για τις όποιες εξελίξεις μετά την υποβολή υπαγωγής της εταιρείς στον πτωχευτικό κώδικα, παρατείνεται έως την προσεχή Παρασκευή 1η Ιουλίου, οπότε και ορίστηκε για να συζητηθεί η προσωρινή διαταγή που αιτήθηκε η εταιρεία Μαρινόπουλος στο πλαίσιο της διαδικασίας εξυγίανσης (άρθρο 99). Σημειώνεται πως μέχρι τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής χορηγήθηκε προστασία υπέρ της εταιρείας Μαρινόπουλος.

Η εταιρεία έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους πάνω από 3.000 προμηθευτές που φτάνουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ένα θριλερ το οποίο η αγορά παρακολουθεί με αγωνία αφού αν η Μαρινόπουλος ΑΕ καταρρεύσει θα συμπαρασύρει και άλλες εταιρείες μαζί της. Τεράστια είναι η αγωνία για τους 13.000 εργαζόμενους της εταιρείας!

Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί βαρύτατο πλήγμα για την αγορά καθώς εαν τελικά η εταιρεία δεν τα καταφέρει τότε ένα ντόμινο με ανεξέλεγκτες συνέπειες θα ακολουθήσει στην ελληνική αγορά.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία στις 31/12/2014 λειτουργούσε συνολικά 705 καταστήματα εκ των οποίων 254 (35 υπερμάρκετ, 204 σούπερ μάρκετ και 15 Carrefour Express) για δική της εκμετάλλευση και 451 (82 σούπερ μάρκετ, 177 Carrefour Express, 99 OK Any Time Markets και 93 Smile) μέσω εκμετάλλευσης Franchise.

Το Υπουργείο Εργασίας για την "Μαρινόπουλος"

«Το υπουργείο Εργασίας από καιρό και από κοινού με άλλα υπουργεία παρακολουθεί στενά τις διεργασίες στον κλάδο του λιανικού εμπορίου και, ιδιαίτερα, στην εταιρεία Μαρινόπουλος ΑΕ για την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητά της», διευκρινίζει το υπουργείο, μετά την αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα, την οποία κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «το βασικότερο κριτήριο για τη συστηματική εμπλοκή του υπουργείου Εργασίας στο ζήτημα αυτό είναι η διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στην εταιρεία και, παράλληλα, η διασφάλιση της οικονομικής και εργασιακής ισορροπίας στην εφοδιαστική αλυσίδα που εξαρτάται από αυτήν».

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ