Δυτική Αχαΐα: Ποτίζουν καλλιέργειες με πόσιμο νερό! Τι απαντά η ΔΕΥΑ Δύμης

σοβαρό το πρόβλημα με την υδροδότηση

Κι ενώ η ΔΕΥΑ Δύμης πήρε το «πράσινο» φως από την Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας για την αδειοδότηση νέων γεωτρήσεων στο Λάππα και το Βουπράσιο, παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα στη δυτική Αχαΐα με το νερό. Οι διακοπές αλλά και η μειωμένη ροή κάνει τη ζωή δύσκολη των κατοίκων στα χωριά αλλά και στους παραθεριστές που έχουν ξεκινήσει την εγκατάστασή τους στις εξοχικές κατοικίες τους. Σοβαρό πρόβλημα παρατηρείται σχεδόν σε όλα τα χωριά του κάμπου κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Κάτοικοι αναφέρουν δυσλειτουργία του δικτύου ύδρευσης τις ώρες που ποτίζουν καλλιέργειες και κήπους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το φαινόμενο που έχει καταγγείλει και ο δήμος δεν έχει σταματήσει. Έτσι δεν είναι λίγοι αυτοί που … καραδοκούν πότε θα σταματήσει το πότισμα για να μπορούν να χρησιμοποιήσουν το νερό και να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Πολλά τα παράπονα που ακούγονται στον Κάτω Αλισσό για χαμηλή ροή του νερού στις βρύσες των σπιτιών. Επίσης χωρίς νερό μένουν για αρκετές ώρες οι κάτοικοι στο Γομοστό. Ενώ από το μεσημέρι της Παρασκευής, είχε διακοπή ύδρευσης. Υπάρχει ζήτημα με την άρδευση των καλλιεργητών με πόσιμο νερό και οι φωνές διαμαρτυρίας ακόμα και στο κέντρο της Κάτω Αχαΐας πληθαίνουν. «Το πρόβλημα είναι μόνιμο το καλοκαίρι», λένε κάτοικοι και παραθεριστές. Η υπερκατανάλωση του νερού λόγω της θερινής περιόδου, μπορεί να δημιουργεί κατά καιρούς πρ Παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα στη δυτική Αχαΐα με το νερό. Οι διακοπές αλλά και η μειωμένη ροή κάνει τη ζωή δύσκολη των κατοίκων στα χωριά αλλά και στους παραθεριστές που έχουν ξεκινήσει την εγκατάστασή τους στις εξοχικές κατοικίες τους. Σοβαρό πρόβλημα παρατηρείται σχεδόν σε όλα τα χωριά του κάμπου κυρίως τις απογευματινές ώρες. Κάτοικοι αναφέρουν δυσλειτουργία του δικτύου ύδρευσης τις ώρες που ποτίζουν καλλιέργειες και κήπους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το φαινόμενο που έχει καταγγείλει και ο δήμος δεν έχει σταματήσει. Έτσι δεν είναι λίγοι αυτοί που … καραδοκούν πότε θα σταματήσει το πότισμα για να μπορούν να χρησιμοποιήσουν το νερό και να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Πολλά τα παράπονα που ακούγονται στον Κάτω Αλισσό για χαμηλή ροή του νερού στις βρύσες των σπιτιών. Επίσης χωρίς νερό μένουν για αρκετές ώρες οι κάτοικοι στο Γομοστό. Ενώ από το μεσημέρι της Παρασκευής, είχε διακοπή ύδρευσης. Υπάρχει ζήτημα με την άρδευση των καλλιεργητών με πόσιμο νερό και οι φωνές διαμαρτυρίας ακόμα και στο κέντρο της Κάτω Αχαΐας πληθαίνουν. «Το πρόβλημα είναι μόνιμο το καλοκαίρι», λένε κάτοικοι και παραθεριστές. Η υπερκατανάλωση του νερού λόγω της θερινής περιόδου, μπορεί να δημιουργεί κατά καιρούς προβλήματα, αλλά η ανεξέλεγκτη άρδευση με πόσιμο νερό φαίνεται να λειτουργεί συνδυαστικά και να οδηγεί στη διόγκωση του προβλήματος. οβλήματα, αλλά η ανεξέλεγκτη άρδευση με πόσιμο νερό φαίνεται να λειτουργεί συνδυαστικά και να οδηγεί στη διόγκωση του προβλήματος.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΔΥΜΗΣ στο tempo24.gr 

Άμεσα ήρθε η απάντηση από την πλευρά της ΔΕΥΑ Δύμης:

«ΕΚ ΠΡΩΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΓΟΜΟΣΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ ΚΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΩΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΩΣΤΟ. ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩ ΑΛΙΣΣΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΠΟΤΕ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΠΙΟ ΣΥΝΕΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΩΡΕΣ ΑΙΧΜΗΣ»

Διαβάστε επίσης