Φαρμακοποιός φέρεται να εκτελούσε συνταγές που συνταγογραφούσαν γιατροί εν αγνοία των ασφαλισμένων

σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα

Στη σύλληψη ιδιοκτήτη 53χρονου ιδιοκτήτη φαρμακείου προχώρησε η οικονομική αστυνομία και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας για τα φάρμακα, για νοθεία τροφίμων, για απάτη τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και συνήθεια. 

Σύμφωνα με την οικονομική αστυνομία ο 53χρονος ιδιοκτήτης φαρμακείου εκτελούσε συνταγές φαρμάκων τις οποίες συνταγογραφούσαν γιατροί, συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. εν αγνοία των ασφαλισμένων. Στην υπόθεση εμπλέκονται και τέσσερις γιατροί, ενώ ερευνάται η ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων.

Σε σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες φαρμάκων από τα οποία έλειπε η ταινία γνησιότητας.

Η συνολική αξία των φαρμάκων και η ταυτόχρονη ζημία του Δημοσίου εκτιμάται ότι ανέρχεται τουλάχιστον στις 46.000 ευρώ.

Σε βάρος του 53χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και για ψευδή βεβαίωση κατά εξακολούθηση μετά χρήσεως και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται και τέσσερις γιατροί, συμβεβλημένοι με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), ενώ ερευνάται η ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ