Η πρόσκληση και τα όρια των «παραιτηθείτε»

του δημητρη αβραμιδη

Όχι δεν θα πάω στο Σύνταγμα για να φωνάξω «παραιτηθείτε», όπως δεν πήγα και την προηγούμενη φορά, τότε που η πλατεία έβραζε και που μόλις κατακάθισε η βράση, είδαμε τι ήταν το φαγητό που μαγειρεύονταν. Ήταν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή, αυτό μας προέκυψε από τους αγανακτισμένους του προηγούμενου γύρου.

Κι ούτε με εκφράζει αυτό το «παραιτηθείτε» και να γιατί. Εκφράζει μια πρωτόλεια διάθεση χωρίς πολιτικό περιεχόμενο. «Παραιτηθείτε», μπορεί εξίσου άνετα να φωνάζει ο Χρυσαυγίτης και ο οπαδός του Λαφαζάνη και της δραχμής. Να πάω κι εγώ για να γίνουμε πολλοί, παρότι τους σιχαίνομαι;

«Παραιτηθείτε» λοιπόν. Αλλά γιατί; Για να γίνουν εκλογές; Θα είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση σε λιγότερο από δώδεκα μήνες. Και για να βγουν ποιοι; Μήπως οι ίδιοι;

Όπως η κυβέρνηση, όπως η αντιπολίτευση, έτσι και οι πολίτες πρέπει να σοβαρευτούμε. Να δούμε ποια είναι τα πραγματικά μας προβλήματα και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν. Και μαζί, να σταματήσουμε αυτό το παιχνίδι, το έλα Γιώργο- φύγε Γιώργο-έλα Αντώνη-φύγε Αντώνη-έλα Αλέξη-φύγε Αλέξη-έλα Κυριάκο και ούτε καθεξής.

Οι αγανακτισμένοι του προηγούμενου γύρου παρήγαγαν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στην ιδανικότερη των περιπτώσεων, οι αγανακτισμένοι του «παραιτηθείτε» θα ωθήσουν σε μια κυβέρνηση αντι-συριζανέλ.

Μόνο που, έχω πειστεί απολύτως γι’ αυτό, χρειαζόμαστε κάτι πολύ περισσότερο από αντι-σύριζα.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ