Πάτρα: Μεγάλη ανταπόκριση από τους φοιτητές στο σεμινάριο Αυτοάμυνας STAY SAFE – Raptor Krav Maga by George Mimmis

φωτογραφιες

Φοιτητές και νέοι άνω των 18 ετών παρακολούθησαν το σεμινάριο Αυτοάμυνας STAY SAFE – Raptor Krav Maga by George Mimmis, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, στην σχολή Raptor Krav Maga, Ηρώων Πολυτεχνείου 92, Πάτρα (έναντι πάρκινγκ Τερψιθέας – στα φανάρια) 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, γίνονται ειδικά σεμινάρια ενημέρωσης και ταχύρρυθμης εκπαίδευσης (τεχνικές αυτοάμυνας Raptor krav maga) με σκοπό την αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας.

Τα σεμινάρια STAY SAFE – Raptor Krav Maga by George Mimmis έχουν χαρακτηριστεί ως τα πιο υπεύθυνα και ενημερωμένα στον τομέα της ασφάλειας και προσφέρουν στον συμμετέχοντα κάθε φορά, σημαντικές γνώσεις για την πρόληψη και την αυτοπροστασία κάθε μορφή απειλής, είτε είναι στο σπίτι, είτε στο δρόμο, είτε σε κλειστούς χώρους, είτε σε χώρους με πλήθος, ακόμα και σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το ταχύρυθμο πρόγραμμα εκμάθησης τεχνικών αυτοάμυνας για άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών, έχει σκοπό να παρουσιάσει στους συμμετέχοντες κάποιες τεχνικές βασισμένες στο Raptor Krav Maga. 

Το σεμινάριο είχε προγραμματιστεί για 2 ώρες, ωστόσο λόγω των φοιτητών οι οποίοι βρέθηκαν για πρώτη φορά στον χώρο αυτοάμυνας Raptor Krav Maga, η δίψα τους για περισσότερες γνώσεις στον τομέα της ασφάλειας και τεχνικές, παρέτειναν τον χρόνο σεμιναρίου και από τις 4:00μ.μ. ολοκληρώθηκε στις 9:00 το βράδυ. 



Κατενθουσιασμένοι οι φοιτητές που παραβρέθηκαν στο σεμινάριο, δήλωσαν:«Ήταν καλύτερο από ότι το περιμέναμε» – «Έχουμε ενθουσιαστεί»- «Άκουσα πράγματα που ποτέ δεν τα είχα φανταστεί»
Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις κάθε μορφή απειλής είναι η αυτοάμυνα. Όταν είσαι γονέας και κινείσαι στο πεζοδρόμιο με το παιδί σου, όταν είσαι στην πλατεία και ξαφνικά χάνεις τον κόσμο όλο γιατί κάποιος απήγαγε το παιδί σου, όταν είσαι στο σπίτι και απειλείται η οικογένεια σου, όταν είσαι φοιτητής και ζεις μόνος σε μια ξένη πόλη, όταν κυκλοφορείς στο δρόμο, όταν δέχεσαι επίθεση στο αυτοκίνητο, σε κλειστό χώρο όπως το ασανσέρ, όταν ξέρεις ότι όλα αυτά μπορείς να τα αντιμετωπίσεις τότε ψάχνεις τον τρόπο…
Πολλές φορές στο άκουσμα μια πολεμικής τέχνης νιώθεις ότι αυτό είναι αρκετό για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις την απειλή. Τι γίνεται όμως όταν η απειλή λειτουργεί εκτός τερέν, εκτός κανόνων, εκτός ορίων, αντιθέτως σε αιφνιδιάζει, βρίσκεσαι εκτός αγωνιστικού χώρου, με καθημερινά ρούχα;
Τότε πρέπει χρειάζεσαι κάτι ανάλογο, που να εφαρμόζεται από όλους. Χρειάζεσαι το Raptor Krav Maga!΄
Ο Ελληνικής καταγωγής Γιώργος Μιμμής, κλείνει 2 χρόνια από τότε που επέστρεψε στην Ελλάδα και σε μια πόλη άγνωστη για αυτόν, την Πάτρα, με σκοπό να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του, να διδάξει μέσα από την εμπειρία του βασικές αρχές ασφάλειας και αυτοάμυνας. 

¨Στο μυαλό μου φέρνω πάντα αληθινές εικόνες γι’ αυτό επιδιώκω ως εκπαιδευτής να λειτουργώ με τεχνικές που καταφέρουν γρήγορο αποτέλεσμα απεμπλοκής.
Το Raptor Krav Maga δεν είναι σπορ και αυτό θα το δείτε στην προπόνηση.
Γυναίκες και άνδρες εκπαιδεύονται μαζί σε όλες τις τεχνικές με σκοπό να αποκτήσουν, άμεση αντίδραση, αυτοπεποίθηση, αντίληψη, οξυδέρκεια, ψυχραιμία και να αναπτύξουν κι’ άλλες ικανότητες που θα τους βοηθήσουν να σώσουν τη ζωή τους ή τη ζωή της οικογένειας τους.¨ δήλωσε ο Γιώργος Μιμμής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ