Ξύλο μέσα στην Ιερά Μονή Κλειστών - Καρέ-καρέ τα ΒΙΝΤΕΟ με όσα έγιναν πριν την λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας

Πρωτοφανή επεισόδια

Στη δικαιοσύνη αλλά και στην Ιερά Σύνοδο δηλώνουν υποχρεωμένοι να καταφύγουν οι δικηγόροι της Μονής Κλειστών, μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο προαύλιο και μέσα στο ναό του μοναστηριού, με αφορμή την κάθοδο της Ιεράς εικόνας της Παναγίας, επεισόδια στα οποία πρωτοστάτησαν και αιρετοί του δήμου Φυλής.

Οι δικηγόροι, οι οποίοι ήταν παρόντες και δέχθηκαν φραστική επίθεση από δημοτικούς συμβούλους, διευκρινίζουν ότι ουδέποτε η Μονή έλαβε το οριστικό πρόγραμμα που θα ακολουθούσε η Μητρόπολη καθώς και ότι είναι γνωστό σε όλους πως οι πύλες της ανοίγουν μετά τις 4 το απόγευμα.

Επίσης, τονίζουν κατηγορηματικά πως η απόφαση να μην προχωρήσει η λιτάνευση της εικόνας δεν ανήκε στις μοναχές αλλά στην αρχαιολογική υπηρεσία, καθώς δεν πληρούνταν οι προυποθέσεις της μεταφοράς της και πως, μετά τις ενστάσεις της αρχαιολογικής υπηρεσίας, ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας αρνήθηκε να υπογράψει έγγραφο πως αναλαμβάνει την ευθύνη της μεταφοράς της ενώ το είχε ήδη υπογράψει η ηγουμένη.

Υπενθυμίζουμε, ότι λύση στο τραγικό αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί έδωσαν οι δικηγόροι της Μονής, με συγκεκριμένη πρόταση, την οποία απεδέχθη ο Δεσπότης και έτσι κατέστη δυνατή η λιτάνευση της.

Ωστόσο, τα γεγονότα που συνέβησαν μέσα στο ναό και στο προαύλιο της Μονής με τις φωνές, τα γιουχαίσματα και την προσπάθεια να παραβιαστεί η προθήκη και να αποσπαστεί η εικόνα, δεν τιμούν κανέναν και, κυρίως, αιρετούς και εκπροσώπους της Εκκλησίας.

Δείτε τι συνέβη όταν άνοιξε η πύλη της Μονής και μπήκαν μέσα αιρετοί και κόσμος

Από την πρώτη στιγμή και, πριν οριστικοποιηθεί οποιαδήποτε απόφαση, υπήρχε προσπάθεια να παραβιαστεί η προθήκη όπου βρίσκεται η εικόνα της Παναγίας, για να βγει εικόνα. «Κούναγαν την εικόνα, αν δεν έμπαινα μέσα θα υπήρχε πρόβλημα» είπε ο παπα-Δημήτρης. Έντονη αντίδραση από τον Μητροπολίτη, ο οποίος τόνισε ότι δεν είναι χριστιανικός ο τρόπος που φέρονται. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η εικόνα δε μπορεί να κατέβει καθώς δεν πληρούνται οι προυποθέσεις που έθεσε η αρχαιολογική υπηρεσία

Η στιγμή που θερμόαιμοι επιτίθενται φραστικά στο Μητροπολίτη: «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι…»

Μητροπολίτης: «Μη σπάσετε το λουκέτο και κάνετε πράγματα που δεν επιτρέπονται». Χρήστος Παππούς: «Κάναμε ότι μας είπατε. Ως εδώ». Δημήτρης Καμπόλης προς Μητροπολίτη: «Ασχολιόμαστε ένα μήνα. Δεν κάνατε τίποτα…» Παρευρισκόμενοι προς Μητροπολίτη: «Να φύγετε, να πάτε σε άλλη Μητρόπολη…»

Η στιγμή που ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς ζητά σφυρί και κατσαβίδια για να ανοίξει τα λουκέτα και να βγάλουν την εικόνα

Επίθεση Σάββα Σάββα σε μοναχές και δικηγόρους: «Είστε αλήτες και ειδωλολάτρες…»

Παπα-Αναστάσης σε έξαλλη κατάσταση για τις μοναχές: «Είναι δαιμονισμένες, έχουν το δαίμονα μέσα τους…». Φωνές και γιουχαίσματα από τους συγκεντρωμένους με συνθήματα όπως «αίσχος και ανυπακοή».

Πηγή: doxthi.gr

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ