Στην Πάτρα τη Δευτέρα 4 Απριλίου ο διακεκριμένος ερευνητής Γιώργος Πασχαλίδης

νεα διεθνηΣ διακριση απο την Ακαδημια Noosphera - Αναγορευτηκε αντιπρυτανηΣ

Στο ξενοδοχείο Αστήρ θα βρεθεί ο καθηγητής Γιώργος Πασχαλίδης  τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, μετά από συνέντευξη που θα παραχωρήσει στις 15:30 στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 Πάτρας 105.3 fm στο δημοσιογράφο Απόστολο Βουλδή. Φίλοι και αναγνώστες του Γιώργου Πασχαλίδη θα παρευρεθούν στην εκδήλωση στο Αστήρ για να γιορτάσουν τη διεθνή διάκριση της αναγόρευσής του σε Αντιπρύτανη και Καθηγητή με έδρα στο τμήμα της Ψυχολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Εκπαίδευσης και Έρευνας Noosfera και Πρύτανη στο παράρτημα της Ακαδημίας στην Ελλάδα  καθώς και την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου με τίτλο: «Υγεία και Πρόληψη».

Η τελετή αναγόρευσής του σε Καθηγητή  έλαβε χώρα στο πολιτιστικό κέντρο Δ.Ε. Γέρακα Δήμου Παλλήνης, παρουσία εκατοντάδων φίλων. Στην τελετή πραγματοποιήθηκε περιένδυση του τιμωμένου Γιώργου Πασχαλίδη με την τήβεννο της Ακαδημίας Noosphera από τον  ιδρυτή και  πρύτανη της Ακαδημίας, Λεονίντ Νόβικοφ Βασίλιεβιτς και βράβευση για την ενίσχυση της Ελληνορωσικής φιλίας με το παράσημο για τα 70 χρόνια από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

Ο  καθηγητής Γιώργος Πασχαλίδης έχει βραβευτεί με το ΙΧ Διεθνές Βραβείο "Giuseppe Sciacca" 2010 (Pontificia Universita Urbaniana) καθώς και από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.  Είναι μέλος της Προεδρικής Ομοσπονδίας Αεροδιαστημικής, Ναυτικής, Ακραίων Συνθηκών και Περιβαλλοντικής Ιατρικής της Ρωσίας και μέλος του Προεδρείου της Ανώτατης Διεθνούς Εξεταστικής Επιτροπής της Ακαδημίας Νοόσφαιρα.

Η δραστηριότητα και το μεγάλο ερευνητικό του έργο ξεκινούν στα τέλη του 2000 και οι πρώτες ανακοινώσεις του, δημοσιεύσεις και βραβεύσεις, έρχονται το 2010 και αφορούν τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου και του σώματος. Ακρογωνιαίο λίθο του έργου του αποτελεί η μοναδική ανακάλυψη του Mοντέλου Tri-Anthropo-Type Paschalidis, καρπός και επιστέγασμα των δεκαπέντε χρόνων διαρκούς και εντατικής έρευνας, μελέτης και παρατήρησης, και εν συνεχεία οι πολλαπλές εφαρμογές του Μοντέλου σε πεδία όπως η Ιατρική, η Εκπαίδευση, ο Αθλητισμός, η Ψυχολογία και η Διοίκηση Επιχειρήσεων. Η δραστηριότητά του περιλαμβάνει την έκδοση 26 βιβλίων στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Πολωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής,  καθώς και τα πολυάριθμα σεμινάρια και διαλέξεις που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την αύξηση του προσδόκιμου μέσου όρου ζωής.  

Τον τελευταίο μήνα δύο ακόμη εργασίες του Γιώργου Πασχαλίδη έγιναν δεκτές σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Πιο συγκεκριμένα, η εισήγησή του με τίτλο: "Το επιχειρηματικό μοντέλο Tri-Anthropo-Type Πασχαλίδης. Ένα νέο εργαλείο για την ερμηνεία των κινήτρων επιχειρηματικότητας και επιχειρηματικής συμπεριφοράς", έγινε αποδεκτή στο 9ο Διεθνές Συνέδριο Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης που θα πραγματοποιηθεί στις 23-24 Ιουνίου 2016 στο Βουκουρέστι της  Ρουμανίας. Η δεύτερη εργασία αφορά στη διδασκαλία και στην αυτοβελτίωση στο χώρο της εκπαίδευσης,  με βάση το Μοντέλο Tri-Anthropo-Type Paschalidis και έγινε αποδεκτή για να παρουσιαστεί στο Διεθνές Συνέδριο Εκπαίδευσης (IICE-2016) που θα πραγματοποιηθεί στις 25-28 Απριλίου 2016 στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο του και τη δραστηριότητά του επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Γιώργου Πασχαλίδη www.georgepashalidis.gr.  Τηλ επικοινωνίας 6980140140 & 6944634272. Η είσοδος στο ξενοδοχείο Αστήρ είναι ελεύθερη.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ