Πάτρα: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την παρέλαση του Καρναβαλιού των μικρών - Κέφι και χαμόγελα από χιλιάδες λιλιπούτειους Καρναβαλιστές

παλμός, ευρηματικότητα, φαντασία και έμπνευση στην παρέλαση

Σύμμαχοι στο πλευρό της μεγάλης γιορτής των μικρών καρναβαλιστών από νωρίς το πρωί της Κυριακής 6ης Μαρτίου στάθηκαν ο καταγάλανος ουρανός και ο καιρός του Καρναβαλιού, που διαμόρφωσαν τις ιδανικές συνθήκες για την έκρηξη χαράς και αισιοδοξίας, που συντελέστηκε στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας κατά τη διάρκεια της Παρέλασης των Μικρών, η οποία έριξε με τον καλύτερο τρόπο την αυλαία του φετινού Καρναβαλιού των Μικρών.
Τα παιδικά καρναβαλικά όνειρα έλαμψαν σε όλο τους το μεγαλείο και ο ασταμάτητος χείμαρρος του κεφιού, της χαράς για τη ζωή και της ανάγκης να ξεφαντώσουν και να χαρούν με την ψυχή τους συμπαρέσυρε κάθε θλιβερή και οπισθοδρομική σκέψη, που θέλει μικρούς και μεγάλους καθηλωμένους στην πραγματικότητα των ημερών.
Το έναυσμα για την εκκίνηση δόθηκε από την πλατεία Ομονοίας και η αισιοδοξία, η ελπίδα, η θετική ενέργεια, το εκτυφλωτικό φως της δημιουργίας έδωσαν ραντεβού με τους 15000 μικρούς και μεγάλους, που στελέχωσαν τις 100 περίπου ομάδες της Παρέλασης μεταμορφώνοντας την πόλη σε ένα απέραντο ποτάμι ζωής και φρεσκάδας.
Το πρωί της Κυριακής αποδείχτηκε πολύ μικρό  για να χωρέσει το κέφι, τον παλμό, την ευρηματικότητα, τη φαντασία και την έμπνευση των λιλιπούτειων καρναβαλιστών, που απέδειξαν με τον πιο ηχηρό και διακριτό τρόπο ότι η πόλη και το Καρναβάλι της τους ανήκει.
Παιδιά και μεγάλοι κατέβηκαν στο δρόμο με αυθορμητισμό και φυσικότητα ντυμένοι με την ακαταμάχητη και αδιαπραγμάτευτη μεταμφίεση του Καρναβαλιού των Μικρών και γκρέμισαν κάθε απειλή των ονείρων του απλού ανθρώπου.
Παιδικά χαμόγελα, πολύχρωμα ζωντανά στιγμιότυπα χαράς, δροσερά μουτράκια, αθωότητα, αγνότητα, ευαισθησία,  ξεγνοιασιά, παιχνίδια, ευρηματικές κατασκευές,  τραγούδια, χοροί, σκέρτσα, νάζια, γέλια, λαχανιάσματα,  καρναβαλικές ελπίδες  ξετυλίγονταν με τον πιο φυσικό τρόπο μεταδίδοντας παντού αισιοδοξία και ελπίδα. Οι οδοί Γούναρη και Κορίνθου και η πλατεία Γεωργίου πλημμύρισαν με χρώματα, με στολές αμίμητες, καλλιτεχνικές, σατιρικές, χιουμοριστικές  όπως αξίζει στα παιδιά μας και στο Καρναβάλι μας. Με ποιότητα, αποθέματα κεφιού και δημιουργικότητας, με ανθρωπιά, με συνεργασία, με αποφασιστικότητα, με συμμετοχή και λαχτάρα για τη ζωή που σε κάνει να ορθοποδήσεις και να πορευτείς.
Οι καρναβαλικοί μας μπόμπιρες άνοιξαν διάπλατα την καρδιά τους και ταξίδεψαν στην παραμυθένια χώρα της διασκέδασης και  της γιορτής,  παραδίδοντας μαθήματα καρναβαλικής παιδείας και αποδεικνύοντας ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα όταν θα τους δούμε να μεγαλώνουν. Γιατί το θέμα του φετινού Καρναβαλιού των Μικρών μόνο θετικές εκφράσεις και συναρπαστικές προοπτικές μπορεί να λάβει.
Στην κορυφή της παρέλασης τον τόνο έδιναν η Δημοτική Μουσική, , ο τζίτζικας, η μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών και το εκλεκτό σύνολο των μαζορετών από τη Λεμεσό που εντυπωσίασαν με τα χορογραφημένα καρναβαλικά βήματα και τη φρεσκάδα τους.
Αμέσως μετά με μια ροή, που χαρακτηρίστηκε από την εξαιρετική συνοχή της Παρέλασης, οι ομάδες συμμετοχής (δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, ωδεία, κέντρα ξενόγλωσσων σπουδών, τοπικοί σύλλογοι, ομάδες και σχολεία και ομάδες  εκτός Πατρών, το «Χαμόγελο του Παιδιού», τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ με την αποστομωτικό παρόν τους στο ραντεβού με την χαρά της ζωής, ανεξάρτητες συμμετοχές κ.α.) ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο εντυπωσίασαν με τις ανεπανάληπτες, εξαιρετικά αισθητικές και  ποιοτικές μεταμφιέσεις και τις εντυπωσιακές στολές τους, τα ευφάνταστα καπέλα τους και τις ευρηματικές κατασκευές-αξεσουάρ, μπαλόνια αλλά και συχνά με τα άρματά τους και βέβαια με την αστείρευτη χορευτική καρναβαλική διάθεσή τους.
Ανάμεσα στους τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών, καρναβαλικά, εύθυμα και καλλιτεχνικά δημιουργήματα σμιλεμένα με την αγάπη και τη φαντασία των καλλιτεχνών-κατασκευαστών  του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων.
Στο τέλος της παρέλασης το άρμα του σοκολατοπόλεμου όπως πάντα, αναμενόμενο με εξαιρετική αδημονία από μικρούς και μεγάλους, έγινε δεκτό με επευφημίες και οι σύλλογοι των σοκολατοριχτών ((«Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», Σοκολατομαχίες», «Σοκολατορίχτες» και «Σοκολατοπαίκτες») γλύκαιναν τους θεατές με σοκολάτες.
Μια παρέλαση, που συμμετέχοντας ή παρακολουθώντας την, είναι αδύνατον να μην πλημμυρίσεις από την φρεσκάδα, την λάμψη και τα ανεξάντλητα αποθέματα των μικρών και να μην νιώσεις την αισιοδοξία για το αύριο. Μια παρέλαση που κινητοποίησε όλη την πόλη σε ένα ασταμάτητο πάρτυ υπό τους ήχους και τους ρυθμούς μιας ξεσηκωτικής μουσικής με παιδικά και πασίγνωστα καρναβαλικά τραγούδια.
Το Καρναβάλι των Μικρών, το Καρναβάλι όλων μας, μικρών και μεγάλων, παρέδωσε με ιδανικό τρόπο τη σκυτάλη στα πολλά και συναρπαστικά που έπονται την επόμενη εβδομάδα της κορύφωσης του Πατρινού Καρναβαλιού 2016.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ