"Τίτλοι τέλους" για το μπλόκο στη δυτική Αχαΐα - Οι δεσμεύσεις, οι ευχαριστίες και η... συγγνώμη! Διαβάστε την ανακοίνωση των αγροτών

σε αναμονή των δεσμεύσεων του Τσίπρα

Τίτλοι τέλους μετά από 40 μέρες περίπου για το αγροτικό μπλόκο της δυτικής Αχαΐας στην Πατρών – Πύργου. 

Οι αγρότες αποχωρούν από τον κόμβο της Κάτω Αχαΐας όπου μέχρι προ ημερών πραγματοποιούσαν συμβολικούς αποκλεισμούς της εθνικής οδού απαιτώντας την απόσυρση του προωθούμενου νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό.

Όπως είπε στο tempo24.gr ο επικεφαλής της γενικής συνέλευσης Νίκος Ζαφειρόπουλος: «Αποχωρούμε και αναμένουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Πρωθυπουργού. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι μας στήριξαν με ότι μέσο είχαν και όπως μπορούσαν».

H ανακοίνωση των αγροτών: 

 

Σήμερα 28.2.2016 έγινε συνέλευση των αγροτών και συμφωνήσαμε ότι πρέπει να τονίσουμε τα εξής:

Δεν μπήκαμε πρώτοι στον αγώνα εδώ και 40 ημέρες και απλώς φεύγουμε τελευταίοι, αλλά αγωνιζόμαστε από το 2013 με την ψήφιση του νόμου που μας ονομάζει από αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες και θα συνεχίσουμε έως ότου αποκατασταθεί το έγκλημα εις βάρος μας. Η αιχμή του δόρατος για εμάς ήταν η επιστημονική τεκμηρίωση των θέσεών μας και η αποκάλυψη της απάτης που έγινε το 2013 από τον Πάνο Παναγόπουλο, γεωργοοικονομολόγο Διδάκτωρα του Πανεπιστημίου της Σορβόννης τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Θεωρούμε ότι τα 25 σημεία που μας υποσχέθηκε η κυβέρνηση ότι θα υλοποιήσει τα οποία είναι ελάχιστα και έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί εδώ και δεκαετίες, ενώ είναι αυτονόητα σε όλη την Ευρώπη των ανταγωνιστών μας, μας δίνουν το δικαίωμα να αλλάξουμε μορφή αγώνα επιμένοντας για την υλοποίησή τους. Θεωρούμε ότι με τις κινητοποιήσεις μας δώσαμε το μήνυμα ότι ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει και να ξεκινήσουμε πλέον όλοι μαζί την προσπάθεια για ανασυγκρότηση της γεωργίας μας.

Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε την κυβέρνηση, όλα τα κόμματα, την αυτοδιοίκηση, την κοινωνία και όλους τους αγρότες να σταθούν αλληλέγγυοι.

Ευχαριστούμε τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους για την ολόπλευρη στήριξη του αγώνα μας. Ευχαριστούμε τον Δήμο Πατρέων, το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, τον Εμπορικό Σύλλογο Κάτω Αχαΐας και όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων και πολύ μεγαλύτερο στους αστυνομικούς του Τ.Τ. Πατρών και του Α.Τ. Κ. Αχαΐας που επί 40 ημέρες μας βοηθούν μέσα στη βροχή και στο κρύο πάντα με κατανόηση και χαμόγελο. 
Όμως πρέπει πιο πολύ να ευχαριστήσουμε όλους όσους ταλαιπωρήσαμε αυτό διάστημα για την κατανόησή τους, να ζητήσουμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία και να παραδεχτούμε ότι χωρίς τη σιωπηλή ανοχή τους δεν θα είχαμε αποτελέσματα.
Καλούμε όλους τους αγρότες να εγγραφούν στον Αγροτικό Σύλλογο Δυτικής Αχαΐας, ώστε θεσμικά και αποτελεσματικότερα να αγωνιστούμε για την επιβίωσή μας.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ