Η αποτίμηση των αγροτών από τη σημερινή τους συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις όσον αφορά τα χρονικά διαγράμματα για την ολοκλήρωση των αποζημιώσεων για τις ζημιές του 2023 έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου και τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη η 15μελής επιτροπή των Θεσσαλών αγροτών, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.

Οι αγρότες ζήτησαν να μην υπάρξει αλλαγή της χρήσης γης στη Θεσσαλία και εξέφρασαν την ανάγκη να γίνουν όλα τα απαραίτητα έργα για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Ο κ. Μαρούδας δήλωσε ότι δεν υπήρξε ουσιαστική ενημέρωση για το master plan της ολλανδικής εταιρείας υποστηρίζοντας ότι «φαίνεται να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα».

«Δεν λάβαμε καμία ουσιαστική απάντηση στα ερωτήματά μας», δήλωσε η 15μελής επιτροπή των Θεσσαλών μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

«Στις κινητοποιήσεις αναδείχθηκε το δίκαιο των αιτήμάτων μας, αλλά θέλουμε και λύσεις. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί το οικιακό ρεύμα έχει τιμή 8,3 λεπτά και πρέπει να επαναφέρουμε το πλαφόν στα 7 λεπτά. Δώσαμε έναν οργανωμένο αγώνα και συντεταγμένα κάναμε τις κινητοποιήσεις μας. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τα προβλήματά μας. Έξι μήνες μετά έγιναν λίγα πράγματα σε σχέση με χρονοδιαγράμματα, καταστροφές και αποζημιώσεις, αλλά και πρόγραμμα για τα 350.000 στρέμματα που δεν θα καλλιεργηθούν», τόνισε ο κ. Μαρούδας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αναπλήρωση τους εισοδήματος «για να σταθούν στα πόδια τους οι αγρότες», μεταφέροντας όπως χαρακτηριστικά είπε «την πραγματική εικόνα στη Θεσσαλία, διεκδικώντας λύσεις στα αιτήματά μας».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την καταβολή των άμεσων ενισχύσεων σημείωσε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν, θα έχουν καταβληθεί μέχρι και τα τέλη Ιουνίου. «Χρειαζόμαστε άμεση ρευστότητα μιας και ξεκινάει η νέα καλλιεργητική περίοδος» είπε μεταξύ άλλων.

Νέα συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με εκπροσώπους των θεσμικών φορέων του αγροτικού κλάδου της Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Μαρτίου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ η ακριβής ώρα συνάντησης θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Τα περισσότερα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια

Στην παραδοχή ότι τα περισσότερα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια, προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνάντησης με τους αγρότες της Θεσσαλίας χωρίς ωστόσο, για μία ακόμη φορά να δίνει λύσεις.

«Ως επί το πλείστον, συμφωνούμε ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια. (…) Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας. Αντιλαμβάνομαι ότι στο μεσοδιάστημα από την προηγούμενή μας συνάντηση έχει προχωρήσει η συζήτηση στην οποία λαμβάνουμε υπόψη και τις απόψεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας, σχετικά με την επιστροφή του ΕΦΚ, για το αγροτικό πετρέλαιο».

Η επιστροφή πρόσθεσε, να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιη και αποτελεσματική.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ